Μεγάλο ενδιαφέρον από ιαπωνικές επιχειρήσεις για την Ελλάδα

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 15:36

Έντονο είναι το ενδιαφέρον ιαπωνικών επιχειρήσεων για την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε σχέση με τη παρουσία της σαν κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του επιχειρηματικού συνδέσμου της Ιαπωνίας «Nippon Keidanren».

Η παρουσία μας στην Ιαπωνία, πρόσθεσε ο υπουργός, στο πλαίσιο της παγκόσμιας έκθεσης που γίνεται εκεί, της έκθεσης ΕΧΡΟ, είναι ιδιαίτερα επιτυχής. Το περίπτερο της Ελλάδας είναι από τα πιο δημοφιλή περίπτερα με πάρα πολλούς επισκέπτες.

Όπως είπε ο υπουργός, το ενδιαφέρον από ιαπωνικής πλευράς υπήρξε κυρίως για τους τομείς των μεταφορών, των ηλεκτρονικών, της πληροφορικής ενέργειας και για τουριστικές επενδύσεις.

Υπήρξε ευρεία συζήτηση για τις προϋποθέσεις για να υπάρξει άμεση αεροπορική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Τόκιο αλλά και για τη δυνατότητα σε συνεργασία με κάποια ευρωπαϊκή επιχείρηση - και κατά προτίμηση κάποια ελληνική αεροπορική επιχείρηση - να υπάρξει σύνδεση από κάποιους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ώστε αν δεν επιτευχθεί πολύ σύντομα η άμεση αεροπορική σύνδεση να έχουμε τουλάχιστον έμμεση, μέσω Φρανκφούρτης ή μέσω άλλων ευρωπαϊκών προορισμών.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το αν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για συγκεκριμένες επενδύσεις, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε τα εξής: «Ενδιαφέρον για συγκεκριμένες (επενδύσεις), όχι. Και αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον θα το ανακοινώσουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις . Αλλά ήταν τόσο λεπτομερείς και διεισδυτικές οι ερωτήσεις που έγιναν και είναι τόσο σημαντική η σύνθεση αυτής της αποστολής, που δείχνει ότι το ενδιαφέρον είναι πολύ σοβαρό για την Ελλάδα. Την εξετάζουν στα πλαίσια πια της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο σαν ελληνική οικονομία, αλλά σαν στρατηγείο της ανάπτυξης της ΝΑ Ευρώπης. ΄Αλλωστε και η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να αναπτυχθεί στο μέλλον ως το στρατηγείο της ευρύτερης περιοχής».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα