Θεσσαλονίκη - 1.070 εκθέτες στη φετινή ΔΕΘ

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2005 15:41

Με τη συμμετοχή 1.070 εκθετών εγκαινιάζεται τις 8 το βράδυ της Παρασκευής από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή η 70ή Διεθνής 'Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία θα διαρκέσει ως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Η Έκθεση πλαισιώνεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, εικαστικές εκθέσεις και επιδείξεις μόδας) που διοργανώνει η HELEXPO AE, προσβάσιμων από το κοινό με το εισιτήριο εισόδου των 5 ευρώ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της HELEXPO AE, Aριστοτέλης Θωμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η 70ή ΔΕΘ που εγκαινιάζει το νέο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας και θα είναι σίγουρα κερδοφόρα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο επιχειρηματικό πεδίο: το 1ο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο της ΔΕΘ (από τις 14 ως τις 16 Σεπτεμβρίου), το νέο εκθεσιακό αφιέρωμα Global Exchange, το Expopartenariat (προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις), αλλά και η εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος BΟSS, στην οποία θα μετάσχουν 350 επιχειρηματίες από την Ε.Ε., αποτελούν τις βασικές εκδηλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη φετινή διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στο ανανεωμένο εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO, ανακαινισμένο με κονδύλια από το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ύψους 1 εκατ. ευρώ, μετέχουν 833 άμεσοι και 237 έμμεσοι εκθέτες. Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από 28 χώρες (έναντι 20 πέρυσι).

Οι επίσημες κρατικές συμμετοχές αυξήθηκαν φέτος σε 21 από 13 το 2004 (Αίγυπτος, Αρμενία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Ισραήλ, Ινδία, Ινδονησία, Κύπρος, Ουγγαρία, Πακιστάν, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία-Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Συρία και Τουρκία).

Στα εγκαίνια της Έκθεσης, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει το "στίγμα" της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ το πρωί του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, ο Κώστας Καραμανλής και υπουργικό κλιμάκιο θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Στις 20:00, θα παρατεθεί επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού, από τις διοικήσεις της HELEXPO AE και της ΔΕΘ ΑΕ. Στη μία μετά το μεσημέρι της Κυριακής, ο κ. Καραμανλής θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Την Τρίτη 13/9 θα επισκεφτεί τους χώρους της ΔΕΘ ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, και στις 14 του μηνός η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα ακολουθήσει στις 16/9 η επίσκεψη του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, ενώ το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, θα παρατεθεί επίσημο δείπνο προς τις παραγωγικές τάξεις, με ομιλητή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής 18/9.

Αναφερόμενος στις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, Δημήτρης Μπακατσέλος, τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι μεν θεμιτές, «αλλά δεν πρέπει να αμαυρώσουν την έκθεση και να στερήσουν από τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα να χαρούν την πόλη».

Ο κ. Μπακατσέλος γνωστοποίησε ακόμη ότι σκοπεύει να προτείνει στον Πρωθυπουργό πρόγραμμα ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου, ενώ υπενθύμισε ότι στο τέλος Οκτωβρίου θα δοθεί σε χρήση ο ανακαινισμένος πύργος-σύμβολο της ΔΕΘ. Οι εργασίες στον πύργο του ΟΤΕ κόστισαν 1,350 εκατ. ευρώ, δαπάνες που καλύφθηκαν εξ ημισείας από τον ΟΤΕ και τη ΔΕΘ ΑΕ.

Η 70η ΔΕΘ θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο θα ανοίγει μία ώρα αργότερα και θα κλείνει επίσης στις 10 το βράδυ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα