Θ. Φέσσας: Κίνδυνος ισχυρής οπισθοδρόμησης στα δημόσια έσοδα

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 17:00
UPD:17:03
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στη συνέχεια, ο κ. Φέσσας εξήρε την πρόοδο στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, σημειώνοντας βέβαια, την αναγκαιότητα ύπαρξης μίας «πιο αποφασιστικής ηγεσίας» (φωτ. αρχείου).

Για τον κίνδυνο «ισχυρής οπισθοδρόμησης» στα δημόσια έσοδα προειδοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας, εκτιμώντας ότι η αυξημένη φορολόγηση και το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα εκδιώξουν από τη χώρα ανθρώπινο δυναμικό και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Φέσσας δήλωσε ότι οι ξένοι επενδυτές απευθύνουν τρία μηνύματα προς την κυβέρνηση:

  • Να υπάρξει άμεση άρση της αβεβαιότητας και οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης. Για το σκοπό αυτό, η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου είναι ένα απαραίτητο βήμα.
  • Οι ξένες εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα να αισθανθούν ασφαλείς και ευπρόσδεκτες.
  • Οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι ηγέτες να ενθαρρύνουν την επιστροφή της χώρας μας στην ομαλότητα και τη σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της κοινής ευθύνης για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Στη συνέχεια, ο κ. Φέσσας εξήρε την πρόοδο στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, σημειώνοντας βέβαια, την αναγκαιότητα ύπαρξης μίας «πιο αποφασιστικής ηγεσίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα