Credit Agricole: 23% υψηλότερα κέρδη μετά τις επενδύσεις

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 08:57

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 23%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, μετά την άνοδο των εσόδων από την καταναλωτική πίστη και το μερίδιό της στην Banca Intesa SpA, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, Credit Agricole SA.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 960 εκατ. ευρώ (1,2 δισ. δολ.) από 781 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της δανείστριας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα καθαρά της κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις των επτά οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 844 εκατ. ευρώ.

Η Credit Agricole τον Ιούλιο όρισε εκτελεστικό της διευθυντή τον Georges Pauget, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Jean Laurent, καθώς επιδιώκει να επεκταθεί στο εξωτερικό για πρώτη φορά μετά την εξαγορά ύψους 16 δισ. ευρώ της Credit Lyonnais, της έκτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας.

Η Credit Agricole είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος τη ιταλικής Intesa με έδρα το Μιλάνο, της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, με μερίδιο 18%. Η ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε το δεύτερο τρίμηνο αύξηση 35% των κερδών της στις 5 Σεπτεμβρίου, αποτέλεσμα των υψηλότερων εσόδων από τον δανεισμό και τις αμοιβές από την πώληση ασφαλειών μέσω των καταστημάτων της.

Τα έσοδα, σύμφωνα με την Credit Agricole, αυξήθηκαν 4%, φθάνοντας τα 3,46 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 3,22 δισ. ευρώ. Το συνολικό λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε 1,6% στο 1,21 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της τράπεζας, που ιδρύθηκε το 1894 για την παροχή οικονομικών υπηρεσιών στους αγρότες, σημείωσαν φέτος αύξηση 0,9%, υστερώντας της ανόδου 13% που σημείωσαν οι μετοχές της BNP Paribas, της δεύτερης σε μέγεθος γαλλικής τράπεζας και του 22% των μετοχών της Societe Generale SA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα