Accor: Αποχωρεί ο CEO Jean-Marc Espalioux

Από τους κόλπους της εταιρείας η αντικατάστασή του
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 09:50

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ο Jean-Marc Espalioux, εκτελεστικός διευθυντής της τέταρτης μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας στον κόσμο, Accor SA, με τη λήξη του συμβολαίου του τον Ιανουάριο, καθώς η εταιρεία εισέρχεται μέσα σε νέα φάση ανάπτυξης.

Ο Espalioux, 53 ετών, θα συμμετάσχει στην έρευνα εύρεσης του διαδόχου του, ο οποίος θα προέλθει από την εταιρεία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, που εστάλη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Espalioux, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτή μετά από απόφαση των ιδρυτών και των προέδρων, Paul Dubrule και Gerard Pelisson το 1997, ηγήθηκε της Accor από τη μείωση των ταξιδίων που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 και συνεχίστηκε μέχρι την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, υστερεί των ανταγωνιστριών της όπως της Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc., κάτι το οποίο θα προσπαθήσει να αλλάξει η νέα της διοίκηση.

Οι μετοχές της Accor έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 35%, συμπεριλαμβανομένης και της μικρής ανόδου 2,4% μετά το δημοσίευμα στο περιοδικό «Le Point» στις 28 Ιουλίου, το οποίο ανέφερε την πιθανή αποχώρηση του Espalioux.

Η αξία της Accor είναι παρόμοια της ευρωπαϊκής ανταγωνίστριάς της InterContinental Hotels Group Plc., οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται 19 φορές της πρόβλεψης των κερδών του 2005.

Επίσης η Accors ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2005 στα 156 εκατ. ευρώ (195 εκατ. δολ.) από 64 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο. Τα προ φόρων κέρδη σημείωσαν αύξηση 23%, φθάνοντας στα 230 εκατ. ευρώ. Οικονομικοί αναλυτές, προέβλεπαν ότι η Accor θα εμφάνιζε κέρδη 233 εακτ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης προβλέπεται να αυξηθούν 30%, φθάνοντας στα 300 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη θα κυμανθούν από 590 έως 610 εκατ. ευρώ το 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα