Πώληση του 10% του ΟΤΕ σε θεσμικούς μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 09:52
UPD:10:16

ΣΤΗΝ πώληση ποσοστού 10% του ΟΤΕ σε θεσμικούς επενδυτές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το βιβλίο προσφορών (book building) για την πώληση του μεριδίου 10% του ΟΤΕ από το Δημόσιο ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας στο Reuters.

«Το βιβλίο προσφορών ξεκίνησε σήμερα και θα κλείσει την Πέμπτη, στόχος μας είναι η άντληση περίπου 850 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την μείωση του δημοσίου χρέους», δήλωσε το στέλεχος του υπουργείου στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Οι τράπεζες εκτιμούσαν, εν όψει της διάθεσης, εύρος τιμής μεταξύ 16,90 και 17,26 ευρώ ανά μετοχή για την πώληση του μεριδίου.

Από την πώληση αυτή η κυβέρνηση αναμένει έσοδα ύψους 850 εκατ. ευρώ.

Ως ανάδοχοι για την πώληση έχουν προσληφθεί οι τράπεζες Goldman Sachs, JP Morgan, Merrill Lynch και Morgan Stanley.

Στη διαδικασία συμμετέχουν επίσης τέσσερις ελληνικές τράπεζες. Πρόκειται για τις Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς. Η Merrill Lynch έχει προσληφθεί ως ο μοναδικός οίκος διακανονισμού.

Oι μετοχές που θα πωληθούν αποκτήθηκαν μετά τη λήξη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου του ΟΤΕ το καλοκαίρι. Το Δημόσιο διατηρεί 48,6% στον ΟΤΕ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα