Κατηγορηματική διάψευση Αλογοσκούφη για αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 12:35

Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων για τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κάνοντας λόγο για μεθοδευμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων απο αντιπολιτευόμενους μηχανισμούς μέσα στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα.

Από το υπουργείο Οικονομίας υποστηρίζεται πως όσα ακούστηκαν είναι στοιχεία από πήγες προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ, με στόχο την σύγχυση και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι προτάσεις των αρμόδιων επιτροπών των εφοριακών προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας εισηγούνται αυξήσεις έως και 265% και για την Αττική οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούν τις φθηνότερες περιοχές και όχι το κέντρο, καθώς και τα νότια και βόρεια προάστια των Αθηνών.

Ο κ. υπουργός τόνισε ότι οι αποφάσεις για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ σε ό,τι αφορά τις προτάσεις στις οποίες αναφέρονται δημοσιεύματα για τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ανέφερε ότι τέτοιες προτάσεις δεν έχουν τεθεί ποτέ υπόψη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο κ. Αλογοσκούφης έκανε λόγο για ήπια προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σταδιακά την επόμενη τριετία, τονίζοντας ότι στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι να εξυγιανθεί ο χώρος οικοδομής, να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, χωρίς να αναστατωθούν η οικονομία και οι πολίτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα