Οικονομικές ατασθαλίες σε βάρος του ΟΓΑ

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 12:42

Οικονομικές ατασθαλίες σε βάρος του ΟΓΑ διαπιστώθηκαν κατά τη διενέργεια πανελλαδικών ερευνών το χρονικο διάστημα 1/1 – 31/8/2005.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού οι ατασθαλίες σε βάρος του είναι από ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες ο ΟΓΑ έχει σύμβαση, προμηθευτές θεραπευτικών ειδών υγείας, φαρμακεία, και παράνομα χορηγηθείσες συντάξεις αναπηρίας, οι οποίες σταδιακά επανελέγχονται.

Αναλυτικότερα, στα πορίσματα των ελεγκτών του ΟΓΑ, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνονται:

Α. Οι κλινικές: 1) Κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης «¶γιος Γεώργιος» της Κ.Γ. Στασινόπουλος ΕΠΕ στο Νομό Ροδόπης, 2) «Τίμιος Σταυρός» στο Νομό Αττικής, 3) Kreta interklinik, 4) «¶γιος Χαράλαμπος» στο Νομό Ηρακλείου καθώς και 5) το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα για παραλείψεις κατά τη διαδικασία παραπομπής των ασφαλισμένων σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για την εκτέλεση μαγνητικών τομογραφιών.

Β. Οι προμηθευτές: 1) ΜαδιάςΘ-ΧούσηΓ στο Νομό Αιτωλωακαρνανίας, 2) Πριόβολος Σπυρίδων και ΣΙΑ ΕΕ στο Νομό Αχαΐας, 3) Πάνος ΟΕ στη Σκάλα Λακωνίας, 4) Εταιρεία Μπουχουρίδη στο Νομό Λάρισας, 5) Κρασσάς Κωνσταντίνος και ΣΙΑ ΕΕ στο Νομό Ηρακλείου, 6) Βαρλάμου Χριστίνα στο Νομό Ευβοίας, 7) RAMMA ΕΠΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη (η έρευνα έγινε στη Θεσσαλία), 8) Α ΚΥΝΤΗ και ΣΙΑ ΟΕ - COLOPLAST με έδρα την Αθήνα (η έρευνα έγινε στην Κρήτη).

Γ. Τα φαρμακεία: 1)Αμάραντος Σταύρος στο Νομό Πρέβεζας, 2) Κίτκας Ιωάννης στο Νομό Πέλλας, 3) Νικολάου Στέφανος, 4) Πασχάλης Παναγιώτης και 5) Νασιάρα - Γκόβαρη Ιωάννα στο Νομό Λάρισας, 6) Ασπιώτης Γεώργιος στο Νομό Θεσπρωτίας, 7) Αναγνωστάκης Ιωάννης στο Νομό Ηρακλείου, 8) Σπανός Χαράλαμπος στο Νομό Κορινθίας, 9) Καφετζοπούλου Στυλιανή στο Νομό Καβάλας, 10) Μπατατόλης Κωνσταντίνος στο Νομό Τρικάλων, 11) Πηγαδά Ευδοκία και 12) Μηχαηλίδου Μαρία στο Νομό Δράμας, 13) Κοντογιώργος Γεώργιος στο Νομό Αττικής.

Δ. Μεγάλος αριθμός παράνομα χορηγηθησών αναπηρικών συντάξεων κυρίως στους Νομούς Χανίων, Καρδίτσας, Κορινθίας, Αιτολωακαρνανίας, οι οποίες επανελέγχονται από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές.

Ήδη, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων κατά των υπευθύνων και την αναζήτηση αστικών και ποινικών ευθυνών, όπου αυτές διαπιστώνονται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα