Ενταξη στο ΕΣΟΑΒ του Πανευρωπαϊκού Οδικού ¶ξονα Χ

Σύνδεση Θεσσαλονίκης - Βελιγραδίου με αυτοκινητόδρομο υψηλών προδιαγραφών
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 13:27

Προχωρά η υλοποίηση του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ). Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, κατά το τελευταίο δεκαοκτάμηνο, το ποσοστό των δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς ανήλθε στο 10,4%, που αντιστοιχεί σε ποσό περίπου 57 εκατ. ευρώ.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Βελιγράδι, συμφωνήθηκε με την κυβέρνηση της Σερβίας και Μαυροβουνίου, η ένταξη στο ΕΣΟΑΒ του Πανευρωπαϊκού Οδικού ¶ξονα Χ, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί, θα συνδέει την Θεσσαλονίκη με το Βελιγράδι με αυτοκινητόδρομο υψηλών προδιαγραφών, ενισχύοντας σημαντικά τις μεταφορές μας προς και από την κεντρική Ευρώπη καθώς και τον οδικό τουρισμό με όλα τα οικονομικά οφέλη που αναμένεται να προκύψουν.

Ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης εκπροσωπώντας το υπουργείο Εξωτερικών θα υπογράψει με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σύμβαση έργου προκειμένου να προσληφθεί Τεχνικός Σύμβουλος, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη και εποπτεία του έργου, με σκοπό την αξιολόγηση και προώθηση του Πανευρωπαϊκού ¶ξονα Χ.

Η σύμβαση αυτή, συνολικού ποσού 183.260 ευρώ και διάρκειας 18 μηνών, θα αξιοποιήσει την πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει στον τομέα αυτό το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και θα υπογραφεί στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 9 Σεπτεμβρίου 2005 και ώρα 11:00.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα