Εκτιμήσεις ότι ο «Κατρίνα» παρέσυρε και 400.000 θέσεις εργασίας

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 21:09

Παρά το ότι οι Πολιτείες της Λουϊζιάνας και του Μισισιπή, που έπληξε ο «Κατρίνα», συνεισφέρουν στο ομοσπονδιακό Α.Ε.Π. περί τη μία εκατοστιαία μονάδα, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο η θεομηνία να προκαλέσει την απώλεια όχι λιγότερων από 400.000 θέσεων εργασίας.

Στο επίπεδο της ομοσπονδιακής βοήθειας στο μεταξύ, μετά τα 10,5 δισ. δολ. που αποδεσμεύθηκαν από το Κογκρέσο για τις πληγείσες πολιτείες, ως μία πρώτη οικονομική βοήθεια, τώρα ο Λευκός Οίκος θα επιδιώξει την αποδέσμευση σε δεύτερη χρονική φάση άλλων περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εγινε, μάλιστα, γνωστό ότι προωθείται η παράταση της ισχύος του επιδόματος της ανεργίας κατά 26 ολόκληρες εβδομάδες, ώστε να επωφεληθούν οι εργαζόμενοι στη Λουϊζιάνα και το Μισισιπή που με τη θεομηνία βρέθηκαν από τη μιά μέρα στην άλλη χωρίς δουλειά.

Τέλος, περίπου 63.000 στρατιωτικοί έχουν κινητοποιηθεί προς το νότιο τμήμα των ΗΠΑ για να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες, και ένα μέρος εξ αυτών έχουν επιφορτισθεί να ερευνούν πόρτα-πόρτα για επιζώντες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα