Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την υποχώρηση των μετοχών των εταιρειών μηχανολογκικού εξοπλισμού, όπως της Fanuc Ltd. και της SMC Corp., καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι σημερινή έκθεση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, θα δείξει μείωση των παραγγελιών τον Ιούλιο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 107,16 μονάδες, στις 11:35' π.μ. στο Τόκυο.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,5%, φθάνοντας στις 12.541,11 μονάδες, έχοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ μιας ημέρας. Ανοδικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωναν οι δείκτες στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, τις Φιλιππίνες, την Κίνα και τη Μαλαισία.

Οι μετοχές της PetroChina Co. και της Inpex Corp. οδηγούσαν τις απώλειες, μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις 31 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού, εξαιρουμένης της ναυτιλίας και των εταιρειών κοινής ωφελείας, υποχώρησαν και διαμορφώθηκαν εποχιακώς προσαρμοσμένες στο 5% από τον Ιούνιο, μήνα κατά τον οποίον είχαν σημειώσει άνοδο 11,1%. Η επίσημη ανακοίνωση των παραγγελιών, θα γίνει σήμερα στις 2 μ.μ. στο Τόκυο. Τα στοιχεία του Ιουνίου έδειξαν τη μεγαλύτερη άνοδο των παραγγελιών σε χρονικό διάστημα επτά μηνών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, υποχώρησε 2,4%, για να κλείσει στα 64,37 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, μετά την υποχώρησή του στα 63,90 δολ. και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 19 Αυγούστου. Τα συμβόλαια σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση πριν από λίγη ώρα, στα 63,68 δολ. το βαρέλι. Η τιμή τους είναι 8,7% χαμηλότερη από τα επίπεδα ρεκόρ των 70,85 δολ. το βαρέλι την εβδομάδα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα