Αυστραλία: Απροσδόκητη αύξηση της απασχόλησης

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 07:03

ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ προχώρησαν απροσδόκητα, οι εργοδότες στην Αυστραλία τον Αύγουστο, διευρύνοντας περισσότερο την αύξηση της απασχόλησης σε 10 χρόνια, η οποία και οδήγησε σε ανάπτυξη την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας-Ειρηνικού.

Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 32.600 θέσεις τον μήνα που πέρασε, μετά τις 12.100 επιπλέον θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας, σήμερα στο Σύδνεϋ. Ο δείκτης ανεργίας διατηρήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα 29 ετών και στο 5%. Κατά μέσον όρο, 20 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι η απασχόληση θα παρέμενε αμετάβλητη.

Το δολάριο της Αυστραλίας κινήθηκε ανοδικά και τα ομόλογα σημείωσαν απώλειες, καθώς εκτιμάται, ότι, η Κεντρική Τράπεζα, δεν θα προχωρήσει στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, φέτος. Τον περασμένο μήνα, ο διοικητής της, Ian Macfarlane, είπε, ότι οι πιθανότητες για τη μείωση ή την αύξηση των επιτοκίων είναι οι ίδιες.

Οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ΜcGuigan Simeon Wines Ltd. και της Portman Ltd., της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας εξαγωγής σιδηρομεταλλεύματος της χώρας, προσλαμβάνουν προσωπικό.

Η Reserve Bank of Australia, διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού στο 5,5% χθες. Η οικονομία της χώρας, αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό απ' ό,τι αναμενόταν, 1,3% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο και είχε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε 1,5 έτος, καθώς οι επενδύσεις των εταιρειών και οι εξαγωγές κινήθηκαν ανοδικά, σύμφωνα με χθεσινή έκθεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα