Temasek: Πρόσληψη τραπεζών για την πρώτη πώληση ομολόγων

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 07:04
UPD:07:05

ΣΤΗΝ πρόσληψη της Deutsche Bank AG και της JPMorgan Chase & Co. προχώρησε η Temasek Holdings Pte., το επενδυτικό κεφάλαιο του κράτους της Σιγκαπούρης, ύψους 53 δισ. δολ., για να διαχειριστούν την πώληση ομολόγων σε δολάρια, στην πρώτη προσφορά χρέους στο εξωτερικό, σύμφωνα με ανακοίνωση, που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα ομόλογα θα έχουν ενδιάμεση και μακρά λήξη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, που εστάλη στους επενδυτές από μία από τις διαχειρίστριες. Οι αξιωματούχοι της Temasek, θα συναντήσουν τους επενδυτές στην Ασία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ στις 12 και στις 13 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ψάχνουμε διάφορες λύσεις χρηματοδότησης για να αυξήσουμε την αποδοτικότητα του κεφαλαίου και την οικονομική μας ευελιξία», ανέφερε η εκπρόσωπος της Temasek, Rachel Li στη Σιγκαπούρη, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα.

Η πιστοληπτική ικανότητα της Temasek βρίσκεται στο Aaa, από την Moody's Investors Service και στο υψηλότερο επίπεδο. Την εβδομάδα που πέρασε η Moody's είπε, ότι περιμένει η Temasek να επιταχύνει τον ισολογισμό της για να χρηματοδοτήσει την επένδυσή της, ύψους περίπου 3,6 δισ. δολ. στην Bank of China, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα