Υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης για το φυσικό αέριο

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 12:50

Υπεγράφη και εκδόθηκε σήμερα η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία προχωρά η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του φυσικού αερίου και επεκτείνεται η εγκατάσταση πυκνωτών αντιστάθμισης της αέργου ισχύος στην υπόλοιπη χώρα και τα νησιά.

Με την απόφαση αυτή, την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, και Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, προβλέπεται:

1. Η σύνδεση, μέχρι 30 Απριλίου 2006, όλων των κτιρίων του Δημόσιου τομέα (ιδιόκτητα ή μισθωμένα), όπου υπάρχει η δυνατότητα, με φυσικό αέριο, για την υποκατάσταση της χρήσης του πετρελαίου θέρμανσης.

2. Η επέκταση της εγκατάστασης πυκνωτών στην υπόλοιπη χώρα και τα νησιά, σε όλα τα κτίρια του δημόσιου τομέα (ιδιόκτητα ή μισθωμένα) επίσης μέχρι τις 30 Απριλίου 2006 με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας.

3. Ο κεντρικός συντονισμός των παρεμβάσεων αυτών θα ασκείται από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νίκο Στεφάνου.

4. Ο συντονισμός και η ευθύνη για τα κτίρια στέγασης των Υπηρεσιών κάθε υπουργείου και των εποπτευομένων φορέων τους, θα ασκείται από το γενικό γραμματέα του υπουργείου που θα ορισθεί για το σκοπό αυτό από τον αρμόδιο υπουργό. Οι έχοντες την ευθύνη, γενικοί γραμματείς θα αναφέρουν και θα ενημερώνουν, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για την πρόοδο της σύνδεσης με φυσικό αέριο και της επέκτασης του προγράμματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα