Για σκληρή διαπραγμάτευση έκανε λόγο ο Γ. Κατρούγκαλος

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 14:52
UPD:15:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σ’ ένα κλίμα δημιουργικής συζήτησης». 

«Είναι μια σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατόπιν της ολοκλήρωσης των σημερινών επαφών με τους επικεφαλής των θεσμών.

Στη συνάντηση, η οποία ξεκίνησε στις 11.00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.00, συμμετείχαν τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σ’ ένα κλίμα δημιουργικής συζήτησης». Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «τα θέματα είναι τα γνωστά θέματα, τα οποία πάντα τίθενται από τους θεσμούς».

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα συνεχιστεί αυτή η σκληρή διαπραγμάτευση και η τελική κατάληξη θα είναι προς το συμφέρον της χώρας».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου με βασική κόκκινη γραμμή τη μη μείωση των κύριων συντάξεων, ενώ ως αφετηρία επιδιώκεται η διατήρηση και των επικουρικών συντάξεων.

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη, ωστόσο διευκρίνισε ότι παραμετρικές αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα