EDF: Υψηλότερη του 10% η αύξηση των κερδών έως το 2008

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 13:51

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό τουλάχιστον 10%, προβλέπει ότι θα σημειώσουν τα καθαρά της κέρδη η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης, Electricite de France, σε ετήσια βάση και για τα τρία επόμενα χρόνια, αποτέλεσμα – κατά ένα μέρος – και της αύξησης της ζήτησης ενεργείας, σύμφωνα με την παρουσίασή της.

Η εταιρεία, η οποία σχεδιάζει να μπει στο Χρηματιστήριο, προβλέπει επίσης ότι τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της, θα αυξηθούν από 3% έως 6%, ετησίως, την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με την παρουσίαση που δόθηκε στους αναλυτές στο Παρίσι πριν από δύο ημέρες. Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Stephanie Lardeau, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η κρατική EDF, η οποία σχεδιάζει να αντλήσει το ποσόν των 8 έως 9 δισ. ευρώ (10 δισ. δολ.) από την πώληση μετοχών, είπε, ότι η ανάπτυξη, θα προέλθει από την αύξηση της παραγωγικότητας, την υψηλότερη παραγωγή των πυρηνικών αντιδραστήρων και την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Ο πρόεδρός της, Pierre Gadonneix, σχεδιάζει να καταβάλλει το 50% των κερδών σε μερίσματα, το νωρίτερο το επόμενο έτος, σύμφωνα πάντα με την παρουσίαση.

Η πώληση μετοχών, αναμένεται να μειώσει το χρέος της EDF από τα 27 δισ. ευρώ στα περίπου 19 δισ. ευρώ. Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει αυτό το χρέος μέχρι το 2008 μετά το πρόγραμμα επενδύσεων και δαπανών, ύψους 26 δισ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε περίπου 50 δισ. ευρώ (62 δισ. δολ.), σύμφωνα με τους αναλυτές. Αυτή, θα είναι η μεγαλύτερη ανάμεσα στις εταιρείες κοινής ωφελείας της Ευρώπης, μετά της γερμανικής Ε.ΟΝ AG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα