Η Eurodrip για τη συμφωνία με Global Finance

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 14:10

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α. στις 6/9/2005, η εταιρεία Eurodrip ανακοίνωσε τα εξής:

«1) Οι πρόσφατες εξελίξεις, δηλαδή η επικείμενη εξαγορά από την Global Capital Investors (II) LP ποσοστού 49,31% της Eurodrip ΑΒΕΓΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/06/1085896.htm ως και η εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της EURODRIP ΑΒΕΓΕ με τη συμμετοχή της νέας μετόχου Global Capital Investors II, δεν σηματοδοτούν αλλαγές στην επιχειρηματική διάρθρωση και στο επιχειρηματικό σκοπό του Ομίλου EURODRIP. Είναι μια συμφωνία που επιτυγχάνει την ενδυνάμωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης του Ομίλου ως και την ενίσχυση της περαιτέρω αναπτυξιακής του πορείας.

2) Η εταιρεία Global Capital Investors (II) LP είναι ένα venture capital/private equity fund, το οποίο εδρεύει στο Guernsey, Channel Islands. Ο σκοπός του είναι να επενδύει σε εταιρείες Ελληνικών συμφερόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Global Capital Investors (II) LP έχει συνολικά κεφάλαια 200,000,000 Ευρώ. Επενδυτικός σύμβουλος είναι το group της Global Finance. Διαχειριστής και θεματοφύλακας του fund είναι η τράπεζα EFG Private Bank (Channel Islands). Το fund μέσω της θυγατρικής του Aquanova International Holdings BV, που εδρεύει στην Ολλανδία, βάσει της συμφωνίας προτίθεται να εξαγοράσει το 49,31% της εταιρίας EURODRIP A.Β.Ε.Γ.Ε.

3) Μέρος των εσόδων που θα αποκτηθούν από την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου θα έχουν προορισμό

α) την απόκτηση της συμμετοχής (49%) του κ. Δημήτριου Παρασκευόπουλου στην Eurodrip Damla Sulama Sanayi Ve Ticaret A.S.

β) την απόκτηση της συμμετοχής (85%) του κ. Δημήτριου Παρασκευόπουλου στην Eurodrip Sulama Pazarlama Ve Ticaret A.S.

γ) την απόκτηση της συμμετοχής (14%) του κ. Παναγιώτη Παρασκευόπουλου στην Eurodrip USA Inc.

Οι επιχειρηματικού λόγοι που επιβάλλουν την εξαγορά των ανωτέρω ποσοστών ως και τα αναμενόμενα οφέλη είναι η συγκέντρωση των συμμετοχών του Ομίλου με στόχο την καλύτερη διοίκηση και την επίτευξη υψηλών επιχειρηματικών επιδόσεων, τη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς στις δύο μεγάλες αγορές της Τουρκίας και Αμερικής και τη μεγαλύτερη κερδοφορία προς όφελος των Μετόχων του Ομίλου EURODRIP.

Σημειώνεται ότι για τις τουρκικές εταιρίες ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Δ. Παρασκευόπουλος έχει ήδη δεσμευθεί μονομερώς απέναντι στην εταιρεία ώστε μετά τις νόμιμες διαδικασίες να μεταβιβάσει στον Όμιλο EURODRIP, εφόσον η εταιρεία λάβει σχετική έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, το ποσοστό συμμετοχής του στις παραπάνω τουρκικές εταιρείες. Όπως είχε αναφερθεί στην από 8/6/05 επιστολή της εταιρίας προς εσάς, οι λόγοι που είχαν οδηγήσει τον πρόεδρο κ. Δ. Παρασκευόπουλο στην αγορά των ποσοστών των Τουρκικών εταιρειών ήταν ο κίνδυνος απαξίωσης των εταιρειών, ο κίνδυνος απώλειας υψηλών εσόδων λόγω διαφωνιών με τους λοιπούς πρώην μετόχους και ενδεχόμενη εκποίηση των ποσοστών τους σε ανταγωνιστές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα