ΕΒΕΑ: Το 80% θεωρεί λάθος την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 16:01
UPD:16:03
Eurokinissi

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος (φωτ. αρχείου) επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι «ο δείκτης αισιοδοξίας για την οικονομία έχει επιστρέψει στα αρνητικά επίπεδα των περασμένων ετών».

Ως αντικίνητρο για προσλήψεις αποτιμά το 80% των πολιτών το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με το Οικονομικό Βαρόμετρο του ΕΒΕΑ.

Παράλληλα, το 62% θεωρεί πως η κυβερνητική πολιτική ακολουθεί λανθασμένη πορεία, με αρνητικές επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα. Αντίθετα, μόλις το 17% χαιρετίζει την πολιτική της κυβέρνησης.

Τέλος, το 80% των πολιτών εμφανίζεται απαισιόδοξο για την πορεία των δημοσίων οικονομικών και το 79% για την προσωπική του οικονομική κατάσταση.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι «ο δείκτης αισιοδοξίας για την οικονομία έχει επιστρέψει στα αρνητικά επίπεδα των περασμένων ετών, όταν η οικονομική κρίση βρισκόταν σε όξυνση», ενώ προσθέτει ότι «το γεγονός αυτό δικαιολογεί και την αρνητική αξιολόγηση της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων όσο και για την κατάρτιση ενός νέου ασφαλιστικού».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα