To σχέδιο αναδιάρθρωσης της Εικόνα Ηχος

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 17:00
UPD:17:03

Σχέδιο αναδιάρθρωσης από κοινού με την EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ. έχει εκπονήσει η εταιρεία Εικόνα Ηχος ΑΕΕ. Σημειώνεται ότι η EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ κατέχει ήδη το 5,11% των μετοχών της Εικόνα Ηοχς, ενώ προτίθεται να αγοράσει επιπλέον ποσοστό 34,54% (σύμφωνα με ανακοίνωσή μας της 24.6.2005) και ουσιαστικά να ελέγχει το management της εταιρείας ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ.

Βασικά σημεία του σχεδίου αναδιάρθρωσης είναι:

«1. Η αναδιάρθρωση του δικτύου πωλήσεων με το κλείσιμο ζημιογόνων καταστημάτων και το άνοιγμα νέων με προοπτικές, με σκοπό αφενός των περιορισμό των δαπανών και αφετέρου την ενίσχυση των πωλήσεων. Συγκεκριμένα η εταιρεία μας υπέγραψε στις 18.7.2005 σύμβαση εμπορικής συνεργασίας, διάρκειας 14 ετών, με το νέο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, η οποία αφορά στην μίσθωση χώρου λιανικής πώλησης, έκτασης 1.300τμ. Η σύμβαση υπεγράφη σε συνεργασία και με την εταιρεία EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ. Το νέο πολυτελές εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos το οποίο βρίσκεται στην Ανατολική Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2005. Από το συγκεκριμένο κατάστημα η εταιρεία μας προσδοκά πωλήσεις της τάξεως των 8 εκ ΕΥΡΩ ετησίως.

2. Η πώληση ή ενοικίαση παγίων με στόχο την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης και την χρηματοοικονομική της αναδιάρθρωση. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προέβη στις 11.4.2005 στην υπογραφή σύμβασης πώλησης και χρηματοδοτικής επαναμίσθωσης (Sale and Lease-back) με την εταιρία ”EFG EUROBANK ERGASIAS Χρηματοδοτικές Μισθώσεις ΑΕ”. Με τη συγκεκριμένη σύμβαση μεταβιβάσαμε στην ”EFG EUROBANK” οικόπεδο ιδιοκτησίας μας έκτασης 12.200 τ.μ. αντί συνολικού τιμήματος 3.625.000 ΕΥΡΩ. Με τη εν λόγω σύμβαση η ”EFG EUROBANK” ανέλαβε την υποχρέωση να εκμισθώσει στην εταιρία μας τον ως άνω αποθηκευτικό χώρο για δέκα χρόνια, μετά την πάροδο των οποίων θα έχουμε το δικαίωμα να προβούμε στην επαναγορά του αντί μηδενικού τιμήματος. Επίσης, στις 23.8.2005 πωλήσαμε ακίνητο ιδιοκτησίας μας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, έναντι τιμήματος € 590.000,00. Το συγκεκριμένο ποσό διατέθηκε για την άμεση αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανείου.

3. Η αναδιάρθρωση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού. Η εταιρεία μας βρίσκεται σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αναδιαρθρώσει τα δάνειά της (ως μέλος πλέον της EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ) με απώτερο σκοπό την αποκλιμάκωση των χρηματοοικονομικών της δαπανών και την βελτίωση των ταμιακών της ροών.

Επιπλέον, εταιρεία μας συνεχίζει την προσπάθειά της, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, για την βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους, την μείωση των ανοιχτών υπολοίπων των πελατών της και των εισπρακτέων γραμματίων με την εφαρμογή νέων πολιτικών πιστοδότησης των πωλήσεων, και τον περιορισμό των αποθεμάτων σε λογικά επίπεδα. Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειές μας αποτυπώνονται και θα αποτυπωθούν στις οικονομικές της καταστάσεις με στόχο την εξυγίανσή της, την προάσπιση των εργαζομένων και την μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων».

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της εταιρείας Εικόνα Ηχος διαπραγματεύεται στην αγορά Γ’ (επιτήρηση – δημοπρασίες), λόγω παρατεταμένων δυσμενών οικονομικών στοιχείων και συγκεκριμένα λόγω αρνητικών ετήσιων αποτελεσμάτων προ φόρων επί 3ετία (2002, 2003 & 2004).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα