Ημερίδα για τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 18:56

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε συνεργασία με τη Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (Σ.Ε.Υ.Υ.Ο.Ο), διοργανώνει αύριο, 9 Σεπτεμβρίου 2005, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Holiday Inn, ημερίδα με θέμα: «Ο Έλεγχος των Δημοσίων Δαπανών και η Συνεργασία των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) με τις Περιφέρειες και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις».

Η Ημερίδα απευθύνεται στους Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών, στους Νομάρχες Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων και στους Προϊστάμενους των Διευθύνσεων Σχεδιασμού και Προγραμματισμού των Οικονομικών Υπηρεσιών των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να ανοιχθούν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ ελεγχόντων και ελεγχομένων φορέων, προκειμένου να είναι αποτελεσματικότερη η συνεργασία και αποδοτικότερη η διαδικασία άσκησης του δημοσιονομικού ελέγχου, με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Γεώργιος Κουρής.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών θα αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και των Νομαρχιών και κυρίως στις καθυστερήσεις στην έκδοση χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής, που είναι αποτέλεσμα τόσο του όγκου εργασίας, όσο και των διαφορών που προκύπτουν από την ερμηνεία των διατάξεων των νόμων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα