Για κινητοποιήσεις μακράς διαρκείας προειδοποιεί η ΟΤΟΕ

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 09:34

«ΘΕΡΜΟ» χειμώνα, με κινητοποιήσεις μακράς διαρκείας, «βλέπει» η ΟΤΟΕ αν η κυβέρνηση επιμείνει στις πολιτικές επιλογές της και εν προκειμένω στη δημιουργία του ενιαίου ταμείου ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων, σύμφωνα με το Νόμο 3371/05.

Η ΟΤΟΕ με χθεσινή της ανακοίνωση κάνει λόγο για «νόμο έκτρωμα» υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί και ότι θα καταργηθεί στην πράξη.

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι με διάφορες μεθοδεύσεις επιδιώχθηκε να «κλείσει» το θέμα και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του σχετικού Νόμου και επισημαίνουν ότι για την περίπτωση της Εμπορικής αποφασίσθηκαν άμεσες νομικές ενέργειες που θα αναδειχθούν τις επόμενες ημέρες και θα στοιχειοθετούν τις καταγγελίες για παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση, όπως αναφέρουν.

Το ίδιο υποστηρίζουν και για την ΑΤΕ επισημαίνοντας ότι το επικουρικό ταμείο της είναι αυτοδιαχειριζόμενο από τους εργαζόμενους και ότι δεν μπορεί να καταργηθεί με μονομερή απόφαση από τη διοίκηση.

Στο «μικροσκόπιο» της κριτικής της ΟΤΟΕ και η απόφαση συγκρότησης σε σώμα του Δ.Σ. του ΕΤΑΤ στα πλαίσια του νόμου 3371/05 χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα