Garuda: Πρόβλεψη για πωλήσεις 1,05 δισ. δολ. το 2005

Ενώ προχωρά στη μίσθωση τριών αεροσκαφών τύπου Boeing 737-800
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 09:40

ΠΩΛΗΣΕΙΣ 1,05 δισ. δολ. προβλέπει ότι θα εμφανίσει το 2005 η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία την Ινδονησίας, PT Garuda Indonesia και σχεδιάζει να μισθώσει τρία νέα αεροσκάφη το επόμενο έτος, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Emirsyah Satar.

Η εταιρεία με έδρα τη Τζακάρτα, εμφάνισε ζημίες 650 εκατ. δολ. το επτάμηνο του έτους, είπε σήμερα ο Satar, σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να δίνει συγκρίσιμα στοιχεία. Οι πωλήσεις της αεροπορικής εταιρείας, αυξήθηκαν 15%, φθάνοντας στα 10,06 τρισ. ρουπίες (976 εκατ. δολ.) το 2004. Πρόκειται να μισθώσει τρία αεροσκάφη Boeing 737-800 το επόμενο έτος, καθώς σχεδιάζει να προσθέσει δρομολόγια σε πόλεις της Κίνας, σύμφωνα με τον Satar.

Η Garuda, η οποία εμφάνισε τις πρώτες ετήσιες ζημίες σε τρία χρόνια, επιδιώκει τη βοήθεια της κυβέρνησης, καθώς αυξάνεται το κόστος των καυσίμων, τη στιγμή που το χρέος της ανέρχεται σε 800 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία, αντιμετωπίζει τις τιμές πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ και την αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των ασιατικών αεροπορικών εταιρειών, που αγοράζουν καινούργια αεροσκάφη και αυξάνουν τους προορισμούς τους.

Η Ινδονησία, μελετά ένα σχέδιο να ενώσει την Garuda με δύο νέες κρατικές αεροπορικές εταιρείες, την PT Merpati Nusantara Airlines και την PT Pelita Air Service, με στόχο την επιστροφή τους στην κερδοφορία, καθώς αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων, όπως δήλωσε τον περασμένο μήνα ο υπουργός Κρατικών Επιχειρήσεων, Sugiharto.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα