Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Με το βλέμμα στη ΔΕΘ
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 10:49
UPD:11:04

Aspis Secutrities: «Η άνοδος των τιµών του πετρελαίου σε συνδυασµό το profit warning της Coca-Cola και της Lafarge, οδήγησε σε πτώση τις τιµές των µετοχών σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Οι τάσεις συσσώρευσης αναµένεται να συνεχιστούν και σήµερα. Όσον αφορά τις ελληνικές µετοχές, θεωρούµε ότι θα ακολουθήσουν την τάση των διεθνών αγορών».

Egnatia Finance: «Αναμένουμε σταθεροποίηση των τιμών στα τρέχοντα επίπεδα στη σημερινή συνεδρίαση. Αμφιβάλλουμε ότι οι επενδυτές θα επιλέξουν να μεταβάλουν σημαντικά τις θέσεις τους στη σημερινή συνεδρίαση εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού για την οικονομική πολιτική της κυβέρνηση στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αύριο».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 0,63% με τον τζίρο να φθάνει τα €161εκ. (+4%). Οι ρευστοποιήσεις συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά τη αδυναμία του Γενικού δείκτη να διαπραγματευτεί πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 3.300 μονάδων. Οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπόδωσαν. Δεν βλέπουμε κάποια σημαντική πτωτική κίνηση από τα τρέχοντα επίπεδα. Αναμένουμε οι επενδυτές να επικεντρωθούν στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Fortius Finance: «Η ιδιαίτερα χαμηλή καθαρή αξία συναλλαγών για τα επίπεδα στα οποία διαπραγματεύεται ο ΓΔ αποτελεί στην τρέχουσα φάση ανασταλτικό παράγοντα για τις όποιες προσπάθειες ανοδικής κίνησης τους ΓΔ. Για τη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμούμε ότι ο ΓΔ θα κινηθεί αρχικά προς τις 3.250 μονάδες, σημείο στήριξης για το ΓΔ, υπό την προϋπόθεση διατήρησης των πιέσεων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με το ΓΔ να προσπαθεί να ανακάμψει στη συνέχεια».

Emporiki Investment Bank: «Η στάση αναμονής εκ μέρους του επενδυτικού κοινού ενδέχεται να συνεχιστεί και στην σημερινή συνεδρίαση καθώς η αβεβαιότητα στις διεθνής αγορές συνεχίζεται. Αναμένουμε διατήρηση των πτωτικών τάσεων στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με τον ΓΔ να προσπαθεί να αντιδράσει σε περίπτωση υπερβολής.»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα