Citigroup: Στη διευθέτηση δανείου 10 δισ. δολ. για την Gazprom

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 11:07

ΣΤΗ διευθέτηση δανείου 10 δισ. δολ. στην ΟΑΟ Gazprom, τη μεγαλύτερη εταιρεία της Ρωσίας, θα συμμετάσχει η Citigroup Inc., για τη χρηματοδότηση της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου, προκειμένου η τελευταία να προχωρήσει στην αγορά μεριδίου στην ΟΑΟ Sibneft, σύμφωνα με τραπεζίτες που ασχολούνται με την συμφωνία, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Citigroup, η υπ' αριθμόν ένα εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο, προστέθηκε στον όμιλο των διαχειριστριών τραπεζών, αφού προσέφερε χαμηλότερα επιτόκια από τα αντίστοιχα των δανειστριών, με επικεφαλής την ABN Amro Holding NV και την Dresdner Kleinwort Wasserstein, σύμφωνα με τους τραπεζίτες, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Οι δύο ευρωπαϊκές τράπεζες, αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν με την τιμή της Citigroup στη διευθέτηση του μεγαλύτερου, κατά πάσα πιθανότητα, δανείου στη Ρωσία.

Σημειώνεται, ότι, η Citigroup, η μεγαλύτερη ξένη τράπεζα στη Ρωσία, υποχώρησε στην τέταρτη θέση στην αγορά δανείων, ομολόγων και μετοχών της χώρας, ύψους 25 δισ. δολ. φέτος, από την πρώτη θέση που κατείχε το 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. H τράπεζα λειτουργεί στην Ρωσία από το 1993 και διαθέτει 1.500 υπαλλήλους και 1.200 εταιρικούς πελάτες στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα