Munich Re, Swiss Re: Προς αύξηση ασφαλίστρων μετά τον «Katrina»

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 12:50

ΣΤΗΝ αύξηση των ασφαλίστρων, για την κάλυψη των ζημιών από το πέρασμα του τυφώνα «Katrina», που προκάλεσε – σύμφωνα με τους υπολογισμούς – ζημίες ύψους 35 δισ. δολ., ενδέχεται να προχωρήσει η Munich Re και η Swiss Reinsurance Co., οι μεγαλύτερες εταιρείες αντασφαλειών στον κόσμο.

Οι εταιρείες και οι πελάτες τους, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εταιρειών, Allianz AG και Axa SA, θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται συμβόλαια του 2006, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μόντε Κάρλο, που ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου. Επίσης, θα συναντηθούν εκ νέου στο Μπάντεν Μπάντεν της Γερμανίας τον Οκτώβριο, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις συμφωνίες.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα στελέχη των εταιρειών συγκεντρώνονται, για την αποτίμηση των ζημιών από τους τυφώνες στις ΗΠΑ. Ο «Katrina», μετακίνησε γεωτρύπανα στη θάλασσα, ισοπέδωσε σπίτια, πλημμύρισε τη Ν. Ορλεάνη και άφησε στο πέρασμά του χιλιάδες νεκρούς, και σταμάτησε το εμπόριο με το πέρασμά του σε τέσσερις πολιτείες στις 29 Αυγούστου.

Ο τυφώνας, ενδέχεται να είναι ο πιο δαπανηρός από ποτέ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από αναλυτές, συμπεριλαμβανομένης της Risk Management Solutions, μετά τους άλλους τέσσερις που έπληξαν πέρυσι τη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα