Ford Motor, CAW: Επιδίωξη να κλείσουν σήμερα συμφωνία

Για τους μισθούς και τα επιδόματα των εργαζομένων της στον Καναδά
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 08:06

ΑΡΧΙΖΟΥΝ σήμερα τις συνομιλίες τους, Ford Motor Co., η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ και Canadian Auto Workers (CAW), η ένωση των εργαζομένων της στον Καναδά, καθώς η τελευταία ελπίζει να επιτύχει συμφωνία για το νέο συμβόλαιο εργασίας διάρκειας τριών ετών.

«Κάναμε ένα πολύ-πολύ μεγάλο βήμα», ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης, Buzz Hargrove, αργά χθες βράδυ μετά την παρουσίαση της οικονομικής πρότασης της Ford, η οποία καλύπτει μισθούς και επιδόματα. Ο Hargrove, χαρακτήρισε την πρόταση της Ford «υπεύθυνη» και είπε ότι θα παρουσιάσει μικρές βελτιώσεις για τα μέλη του. Ο ηγέτης της συνδικαλιστικής οργάνωσης, αρνήθηκε να αναφερθεί λεπτομερώς σε αυτές τις βελτιώσεις. O εκπρόσωπος της Ford, John Amone, είπε ότι στόχος της εταιρείας είναι η επίτευξη μιας σταθερής συμφωνίας.

Οι αξιωματούχοι της ένωσης, προγραμματίστηκε να διαπραγματευθούν και πάλι την πρόταση στις 8 π.μ. σήμερα στο Τορόντο (τοπική ώρα). Ο Hargrove είπε ότι η ένωση επιθυμεί να ολοκληρώσει σήμερα τις συνομιλίες, οκτώ ημέρες πριν τη λήξη του συμβολαίου με την Ford. H ένωση που εδρεύει στο Τορόντο, θέλει να εξασφαλίσει τους όρους του συμβολαίου, πριν από την ανακοίνωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Ford το τέταρτο τρίμηνο.

Χθες ο ίδιος είπε, ότι θα υπάρξουν περικοπές θέσεων εργασίας από τη δραστηριότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας στον Καναδά, ενώ αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Σήμερα η Ford απασχολεί 12.460 ανθρώπους, που τους εκπροσωπεί η Canada Auto Workers.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα