Σημαντική άνοδος στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 09:30

ΚΛΙΜΑ ευφορίας επικράτησε σήμερα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ύστερα από τη σαρωτική νίκη του πρωθυπουργού Γιουνιχίρο Κοϊζούμι στις γενικές εκλογές που έθεσε τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/12/1087965.htm .

«Η εντυπωσιακή εκλογική νίκη του Κοϊζούμι θα του δώσει τη δύναμη να προχωρήσει όχι μόνο στην ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομείων αλλά και σε ευρύτερες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στο Bloomberg ιάπωνας διαχειριστής κεφαλαίων στην Janus Capital Group.

Θετικά επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για το ρυθμό ανάπτυξης της ιαπωνικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Στο εν λόγω χρονικό διάστημα, το ιαπωνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,3% σε ετήσια βάση ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης αλλά και τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,61% και έκλεισε στις 12.896,43 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο από τις 29 Ιουνίου 2001.

Ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 1,27% φθάνοντας τις 1.309,8 μονάδες.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο τραπεζικός κλάδος εν μέσω διάχυτης αισιοδοξίας για τις προοπτικές της ιαπωνικής οικονομίας.

Η μετοχή της Mizuho Financial Group, της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιαπωνία, ενισχύθηκε κατά 4,40%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα