Aντασφαλιστικές: Προς αύξηση 35% των ασφαλίστρων

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 09:46

ΣΤΗΝ αύξηση των ασφαλίστρων προκειμένου να καλύψουν τις αποζημιώσεις των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στον Κόλπο του Μεξικό, κατά περίπου 35%, σκέφτονται να προχωρήσουν οι εταιρείες αντασφαλειών, μετά τις ζημίες που σχετίζονται με τον τυφώνα «Katrina», σύμφωνα με στέλεχος της Aon Corp.

«Ο Katrina θα αλλάξει την εικόνα του κλάδου», ανέφερε Charlie Cantlay, του βρετανικού τμήματος αντασφαλειών της Aon Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης μεσίτριας ασφαλειών στον κόσμο. Οι εταιρείες αντασφαλειών θα πάρουν μερίδιο του ρίσκου των ασφαλιστικών εταιρειών σε ανταλλαγή με την καταβολή των ασφαλίστρων.

Οι δραστηριότητες των αντασφαλιστικών εταιρειών επηρεάστηκαν από τον Katrina και επιδιώκουν αυξήσεις μεταξύ 20% και 25%, είπε ο Canthlay, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ετήσιο συνέδριο των αντασφαλιστικών εταιρειών στο Μόντε Κάρλο.

Ο Katrina μετατόπισε τα γεωτρύπανα στον Κόλπο του Μεξικό, ισοπέδωσε σπίτια και πλημμύρισε τη Ν. Ορλεάνη, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς, ενώ διέκοψε το εμπόριο στην περιοχή των τεσσάρων πολιτειών που επλήγησαν. Σύμφωνα με τη Risk Management Solutions Inc., ο τυφώνας θα είναι ο καταστροφικότερος όλων των εποχών με αποζημιώσεις που θα ανέλθουν στα 60 δισ. δολάρια.

Οι αντασφαλιστικές εταιρείες και οι πελάτες τους, όπως η Allianz AG, συναντώνται στο Μόντε Κάρλο, προκειμένου να διαπραγματευθούν τα συμβόλαια του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα