Διαγωνισμός για την πώληση του 38% της Τράπεζας Αττικής

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 10:42

Η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής αναμένει από την κυβέρνηση να καταλήξει για τη διάθεση του 38% των μετοχών που εμμέσως κατέχει το κράτος (Τ.Τ. και ΤΠΔ).

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ, Αναστάσιος Κουμπλής, έχει δοθεί η διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η επιτροπή των υπουργείων Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Οικονομικών με θέμα του όρους του διαγωνισμού για τη μεταβίβαση του ποσοστού αυτού.

Εκτιμάται ότι η απόφαση των υπουργών κ.κ. Σιούφα, Παναγιωτόπουλου και Αλογοσκούφη θα είναι τέτοια που εν κατακλείδι θα υποστηρίζει τη βούληση του ΤΣΜΕΔΕ, του κυρίου μετόχου της τράπεζας (42%) για μετατροπή της Αττικής σε Τράπεζα των Ταμείων. Βεβαίως η διάθεση του 38% θα γίνει με τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού στον οποίο εκτιμάται ότι θα υποβάλει προσφορά το ενδιαφερόμενο ΤΣΑΥ.

Σχετικά με τη προηγούμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος, από πλευράς ΤΣΑΥ, για την απόκτηση μετοχικού πακέτου περίπου 18%-19%, ο κ. Κουμπλής είπε ότι η Τράπεζα Αττικής θα προτιμούσε την απόκτηση του 38% από έναν ενδιαφερόμενο, αλλά σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλο Ταμείο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα