Riunione Adriatica: Aνοδος των μετοχών μετά την προσφορά της Allianz

Υψους 5,7 δισ. ευρώ για την εξαγορά του λοιπού μεριδίου
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 11:37

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Riunione Adriatica di Sicurta SpA, της δεύτερης σε μέγεθος ασφαλιστικής εταιρείας της Ιταλίας, μετά την προσφορά της Allianz AG, να αγοράσει μέρος της εταιρείας, το οποίο δεν έχει ακόμη στην κυριότητά της, αντί του ποσού των 5,7 δισ. ευρώ (7,1 δισ. δολ.).

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 1,39 ευρώ, ποσοστό 7,9%, φθάνοντας στα 19 ευρώ η μία στο Μιλάνο και στα ίδια επίπεδα με την προσφορά της Allianz για μερίδιο 45% που η τελευταία δεν κατέχει.

Ο συνδυασμός της Riunione Adriatica με το τμήμα της, Lloyd Adriatico, η Allianz επιδιώκει να αυξήσει την κερδοφορία στην Ιταλία, τη δεύτερη σε μέγεθος αγορά της στην Ευρώπη, από πλευράς ασφαλίστρων. Η Riunione Adriatica, που ιδρύθηκε το 1826, πουλά ασφάλειες και προϊόντα καταθέσεων μέσω οικονομικών συμβούλων και αντιπροσώπων, καθώς επίσης και μέσω των καταστημάτων της UniCredito Italiano SpA, της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Ιταλίας.

Η Allianz πουλά 2 δισ. ευρώ σε μετοχές σήμερα, με στόχο τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, σύμφωνα με την Dresdner Kleinwort Wasserstein, προς τους πελάτες της. Μαζί με την Deutsche Bank AG και την Goldman Sachs Group Inc., η Dresdner διαχειρίζεται ητν προσφορά. Οι μετοχές, στις 9 Σεπτεμβρίου έκλεισαν στα 109,07 ευρώ η μία.

Οι μετοχές της Riunione Adriatica σημείωσαν άνοδο 5,8% φέτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε περίπου 11,8 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της Allianz, κέρδισαν 12% το 2005 και η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 42 δισ. ευρώ.

Σήμερα η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία είπε, ότι τα καθαρά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο του έτους σημείωσαν αύξηση 18%, φθάνοντας στα 474,5 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων των ασφαλειών ζωής.

Οι μέτοχοι της RAS, που δεν θα λάβουν προσφορά σε μετρητά, θα μπορούν να ανταλλάξουν τις μετοχές τους, σύμφωνα με την Allianz. Η ισοτιμία, που θα οριστεί πριν από τη γενική συνέλευση των μετόχων, τους δύο πρώτους μήνες του 2006, αναμένεται να κυμανθεί από 0,153 έως 0,161 μετοχές της Allianz για κάθε μία μετοχή της Riunione Adriatica, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα