Επίσκεψη της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών στην Intracom

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 13:40
UPD:13:42

Τις πρόσφατες κινήσεις εξαγορών στην αγορά παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου της Intracom ανέλυσαν ο πρόεδρος του Ομίλου, κ. Σωκράτης Κόκκαλης, και ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Γεώργιος Δεληγιάννης, σε συνάντηση η οποία διοργανώθηκε για την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ) στις εγκαταστάσεις της Intracom στην Παιανία.

Η στρατηγική αυτή δίνει έμφαση στην παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από το 2004. Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά σε ανάλογες κινήσεις διεθνών οίκων στο πλαίσιο της σύγκλισης των αγορών πληροφορικής και επικοινωνιών, καθώς και στις νέες τεχνολογικές δυνατότητες που δίνονται με την εξάπλωση του Internet και των ευρυζωνικών δικτύων.

Ξεκινώντας την παρουσίαση ο πρόεδρος της Intracom κ. Σωκράτης Κόκκαλης αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, καθώς και στη στρατηγική και τη νέα δομή της INTRACOM, τονίζοντας: «Έχουμε στόχο να κατακτήσουμε μία σημαντική θέση στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας και Internet, με έμφαση στην αναδυόμενη αγορά των ευρυζωνικών υπηρεσιών και των ενοποιημένων υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών για επιχειρήσεις. Ως πολυεθνικός Όμιλος με βάση την Ελλάδα, θα αναπτύξουμε σε ένα επόμενο στάδιο αντίστοιχη δραστηριότητα σε γειτονικές χώρες.»

Η αγορά αυτή αποτελεί για την Intracom μία νέα ευκαιρία ανάπτυξης, με προοπτική υψηλής κερδοφορίας και επενδυτικών αποδόσεων. Πρόκειται για ένα χώρο όπου ο Όμιλος έχει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για να επιτύχει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ο κ. Σ. Κόκκαλης, δήλωσε: «Η φιλοσοφία μας ήταν και είναι να βλέπουμε μπροστά, να προβλέπουμε τις διεθνείς εξελίξεις και να πρωταγωνιστούμε σε αυτές. Αναγνωρίζουμε τις ευκαιρίες και δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε την αποστολή μας. Να καθιερωθούμε ως μια ηγέτιδα δύναμη τεχνολογίας, διακρινόμενη ανάμεσα στις ισχυρότερες εταιρίες της ευρύτερης περιοχής.»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα