Aegean Airlines: Παραγγελία οκτώ Airbus A320

Aξίας 420 εκατ. δολ.
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 14:16

Σε παραγγελία οκτώ αεροσκαφών τύπου Airbus A320 αξίας 420 εκατομμυρίων δολαρίων προέβη στις 8 Σεπτεμβρίου 2005 η Aegean Airlines με σκοπό την ανανέωση του στόλου της.

Παράλληλα, έχει διασφαλιστεί η επέκταση της παραγγελίας με option για 12 επιπλέον αεροσκάφη, ήτοι συνολικά 20, της ίδιας οικογένειας (Α319/Α320/Α321). Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα Boeing 737 που χρησιμοποιεί η εταιρεία.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η ανανέωση του στόλου θα επιφέρει αύξηση χωρητικότητας ανά πτήση, μείωση λειτουργικών εξόδων ανά προσφερόμενη θέση και εξοικονόμηση κατανάλωσης καυσίμων.

Παράλληλα με την ανανέωση αυτή η Aegean Airlines θα έχει έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη διασφαλίζοντας έτσι ακόμη υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το αναλυτικό κείμενο της συμφωνίας με την Airbus θα οριστικοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου 2005.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της εταιρείας, ο αριθμός των επιβατών που θα μεταφέρει το 2005 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 4.000.000.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines Θεόδωρος Βασιλάκης δήλωσε: «Παραμένοντας πιστοί στον αρχικό μας στόχο για ποιοτικές υπηρεσίες και εκτιμώντας τις ανάγκες της αγοράς, ελληνικής και διεθνούς αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες, αποφασίσαμε να ανανεώσουμε τον στόλο μας και οδηγηθήκαμε στην επιλογή του τύπου των αεροσκαφών που είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των ποιοτικών μας στόχων. Η ανανέωση του στόλου μας με Airbus A320 θα πραγματοποιηθεί κατά την διετία 2007-2009. Πρόκειται για μία επένδυση μοναδική σε μέγεθος για την Ελληνική αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα