Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 09:38
UPD:10:06

Praxis Securities: «Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις αναμένεται να κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση με το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας να εξακολουθεί να εστιάζεται στην μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση».

Egnatia Finance: «Οι σταθεροποιητικές τάσεις αναμένεται να διατηρηθούν και στη σημερινή συνεδρίαση ελλείψει σημαντικών νέων που θα μπορούσαν να κινήσουν την αγορά... Η θεμελιώδης εικόνα της Σοφοκλέους παραμένει θετική και αναμένουμε το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης να επανέλθει στα τρέχοντα ή σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες με μικρές απώλειες (-0,36%), ενώ ο τζίρος έφθασε τα €182εκ. Οι ρευστοποιήσεις στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα στις τράπεζες συνεχίστηκαν για τέταρτη ημέρα. Από την άλλη πλευρά, το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν έντονο για μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης που έκλεισαν καταγράφοντας κέρδη. Για τη σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένουμε να αλλάξει σημαντικά η εικόνα της αγοράς».

Aspis Securities: «Η ανακοίνωση εξαγορών στον τοµέα της τεχνολογίας (Ebay - Skype), σε συνδυασµό µε τη συνεχιζόµενη διόρθωση στις τιµές του πετρελαίου οδήγησαν σε νέα άνοδο τα διεθνή χρηµατιστήρια. Στην εγχώρια αγορά, συνεχίστηκαν οι πιέσεις στις µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης κυρίως στις τράπεζες, ενώ οι µετοχές µεσαίας και µικρής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν ανοδικά. Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης στην εγχώρια αγορά, καθώς δεν υπάρχουν σηµαντικά εταιρικά νέα».

Fortius Finance: «Η παρατεταμένη αδυναμία του τραπεζικού κλάδου, όχι μόνο να την οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά και να τη διατηρήσει γύρω από τρέχοντα, καταδεικνύει στην τρέχουσα φάση τη στάση επιφυλακτικότητας των επενδυτών, από τη στιγμή μάλιστα που «εκκρεμεί» η αύξηση μ/κ της Εμπορικής Τράπεζας, με τις προθέσεις της Credit Agricole να μην είναι ξεκάθαρες ακόμα. Αλλά και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, ο οποίος υπήρξε καταλυτικός στην άνοδο του ΓΔ τους τελευταίους μήνες, δεν επιδεικνύει ανάλογη συμπεριφορά, λόγω του placement του ΟΤΕ, την ανησυχία γύρω από την επιτυχία του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου του Οργανισμού και τη δεδηλωμένη απουσία ξένου στρατηγικού επενδυτή.

Για τη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμούμε ότι, σε περίπτωση που οι ρευστοποιήσεις συνεχισθούν ο ΓΔ θα προσπαθήσει να ισορροπήσει σε χαμηλότερα επίπεδα. Βασικό σημείο αναφοράς στην τρέχουσα φάση είναι περισσότερο η στήριξη των 1,810 μονάδων για το FTSE/ASE-20 και λιγότερο αυτή των 3.250 μονάδων για το ΓΔ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα