Misys: Προς μείωση των καθαρών της κερδών το α΄εξάμηνο

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 11:13

ΜΕΙΩΣΗ των καθαρών κερδών ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσει το πρώτο εξάμηνο η Misys Plc, η προμηθεύτρια λογισμικού στους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στον κόσμο, αποτέλεσμα της καθυστέρησης των πληρωμών από τους πελάτες των τραπεζών.

«Δεν είναι ευδιάκριτο εάν η οποιαδήποτε μείωση των κερδών το πρώτο εξάμηνο θα αποκατασταθεί το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Kevin Lomax, σε σημερινή δήλωση, συμπληρώνοντας: «Καθώς τα συμβόλαια μεγαλώνουν και γίνονται πιο πολύπλοκα, ο χρόνος υπογραφής τους γίνεται λιγότερο προβλέψιμος και τα έσοδα μετατίθενται για αργότερα».

Τον Ιούνιο, η Misys προσέλαβε την Lexicon Partners για να τη συμβουλεύσει για την πώληση του τμήματός της, Sesame, του οποίου οι πωλήσεις μειώνονται. Η εταιρεία σχεδιάζει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο λογισμικό των τραπεζών, των νοσοκομείων και του κλάδου των ασφαλιστικών εταιρειών.

Τον Ιούλιο, η Misys, αποκάλυψε, ότι τα καθαρά της κέρδη το δεύτερο εξάμηνο τετραπλασιάστηκαν σε 7,5 εκατ. λίρες Αγγλίας. Το Bloomberg έκανε τους υπολογισμούς, αφαιρώντας τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου από τα αποτελέσματα στο σύνολο της χρήσης.

Για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 14,4 εκατ. λίρες, από 23,9 εκατ. λίρες που ήταν το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 21 Ιουλίου. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν στα 888 εκατ. λίρες από 900 εκατ. λίρες, μετά τη μείωση των εσόδων της Sesame.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα