Στο ΥΠΑΝ ο πρόεδρος της Πειραιώς για έργα ΒΙΠΕ

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 18:29

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Σπύρος Παπαδόπουλος συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα και τον πρόεδρο και το γενικό διευθυντή της ΑΕ ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ Παναγιώτη Γιαννόπουλο και Νικόλαο Στάμο, αντιστοίχως.

Κατά τη σύσκεψη εξετάσθηκε η πορεία του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος αναβάθμισης και επέκτασης εικοσιπέντε (25) Βιομηχανικών Περιοχών ανά την Ελλάδα και των συναφών έργων νέων ΒΙΠΕ συνολικού προϋπολογισμού 173,2 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ήδη εγκριθεί και επιχορηγείται με δημόσια δαπάνη (κοινοτικοί και εθνικοί πόροι) μέχρι και 50%.

Επίσης, εξετάσθηκε και η νέα Δράση του υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων Βιομηχανικών Περιοχών Εθνικής Εμβέλειας ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, για την οποία εκ μέρους της ΑΕ ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ θα υποβληθεί πρόταση μέχρι 30-9-2005.

Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη των έργων γίνεται σύμφωνα με πρόγραμμα και ότι μέσα στο τρέχον έτος θα γίνουν οι πρώτες απορροφήσεις, οι οποίες και θα αυξηθούν σημαντικά μέσα στο επόμενο έτος (2006).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα