Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν, για πρώτη ημέρα, σε σύνολο τεσσάρων ημερών, οι δείκτες στην Ιαπωνία. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Sony Corp., μετά από έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι οι καταναλωτές έγιναν περισσότερο απαισιόδοξοι εξ αιτίας των τιμών ρεκόρ των καυσίμων σε συνδυασμό με τον τυφώνα «Katrina».

O Nikkei 225 υποχωρούσε 0,4%, φθάνοντας στις 12.847,01 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο. Ο Topix, σημείωνε απώλειες 0,2%. Οι δείκτες, υπαναχώρησαν από τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία αναρριχήθηκαν από τον Ιούνιο του 2001, μετά την άνοδό τους για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Αλλού στην περιφέρεια, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200, κινείτο ανοδικά, οδεύοντας να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ. Την άνοδο οδήγησαν οι μετοχές της Australia & New Zealand Banking Group Ltd. μετά την ανακοίνωση των χρηματιστηριακών οίκων, συμπεριλαμβανομένης και της UBS AG, ότι η άνοδος ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των δανειστριών της χώρας. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,3%.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση, στις 108,96 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από την Ταϊβάν και την Ινδονησία. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι δείκτες στη Ν. Κορέα και τη Σιγκαπούρη.

Στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index υποχώρησε 0,8%, μετά την ανακοίνωση ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, κινήθηκε πτωτικά. Συγκεκριμένα υποχώρησε στο 41,2 τον Σεπτέμβριο και στα χαμηλότερα επίπεδα μέσα σε τέσσερα χρόνια, από 50,9 που ήταν τον Αύγουστο. Ο δείκτης πάνω από το 50, καταδεικνύει αισιοδοξία και κάτω από το 50, την απαισιοδοξία των καταναλωτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα