Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 09:36
UPD:09:43

Sarros Securities: «Στις ΗΠΑ οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις από τον τυφώνα και αποκομίσεις κερδών από την πρόσφατη βραχυπρόθεσμη άνοδο, επέφεραν πτώση των τιμών στο σύνολο των αγορών. Από την άλλη μεριά του ατλαντικού οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν και αυτές πτωτικά. Με αφορμή τα των εκλογών στην Γερμανία, η γερμανική αγορά αλλά και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις.

Η ελληνική αγορά κινήθηκε πτωτικά αν και η πλειοψηφία των μετοχών πήρε την αντίθετη κατεύθυνση. Η πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση προδιαθέτει τους επενδυτές με ρίσκο για αγοραστικές κινήσεις ενόψει τεχνικής ανοδικής αντίδρασης. Η συνολικότερη εικόνα όμως της αγοράς σε συνδυασμό με την επίσης αρνητική εικόνα των διεθνών αγορών πρέπει να κρατάει σε εγρήγορση όλους τους εμπλεκόμενους στην αγορά γιατί μπορεί να χαλάσει η μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση και αυτό θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα».

Fortius Finance: «Η μετακύλιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση και η πλαγιοκαθοδική κίνηση του ΓΔ τείνουν να αποπροσανατολίσουν το επενδυτικό κοινό εκείνο, που παρατηρεί μόνο τις μεταβολές των εγχώριων δεικτών, καθώς δεν αποτυπώνονται σε αυτούς οι διαθέσεις των ενεργών κωδικών.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, αφενός λόγω του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό και αφετέρου λόγω των επιθετικών πωλήσεων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο ημίωρο της χθεσινής συνεδρίασης».

Aspis Securities: «Οι µετοχές σε ΗΠΑ και Ευρώπη κινήθηκαν πτωτικά χθες, λόγω αβεβαιότητας για τις επιπτώσεις του τυφώνα "Κατρίνα" στην οικονοµία των ΗΠΑ και λόγω αβεβαιότητας για το αποτέλεσµα των επικείµενων γερµανικών εκλογών. Στην εγχώρια αγορά, είχαµε για δεύτερη µέρα υποχώρηση των µετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και ενίσχυση των µετοχών εταιριών µεσαίας και µικρής κεφαλαιοποίησης. Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση των ίδιων τάσεων και στη σηµερινή συνεδρίαση».

Praxis Securities: «Το αρνητικό κλείσιμο των κυριότερων αγορών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού σε συνδυασμό με την έλλειψη σημαντικής ειδησεογραφίας αναμένεται να οδηγήσουν την εγχώρια αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 0,30% χαμηλότερα με τον τζίρο να φθάνει τα €211εκ. (+16%). Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση στην οποία ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες, καθώς συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης… Για τη σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένουμε να αλλάξει σημαντικά η εικόνα της αγοράς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα