Lone Star: Προς άντληση 724 εκατ. δολ. από πώληση της Tokyo Star

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 09:45

ΠΟΣΟΝ περίπου 80 δισ. γιέν (724 εκατ. δολ.) από την πώληση μετοχών στην Tokyo Star Bank Ltd., ενδέχεται να αντλήσει η εταιρεία επενδύσεων Lone Star Funds, με έδρα το Ντάλλας των ΗΠΑ, κατά τη δεύτερη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στην Ιαπωνία φέτος, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το σχέδιο, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η πώληση, σε λιγότερο από πέντε χρόνια, μετά την εξαγορά της πρώην χρεοκοπημένης δανείστριας αντί του ποσού των 40,3 δισ. γιέν από την Lone Star, ενδέχεται να ανακοινωθεί αύριο, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η Credit Suisse First Boston και η Nikko Citigroup Ltd., θα διαχειριστούν τη δημόσια εγγραφή, στοχεύοντας επενδυτές στην Ιαπωνία και το εξωτερικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ο δείκτης των 84 ιαπωνικών τραπεζών, σημείωσε άνοδο 30% πέρυσι, δύο φορές περισσότερο της ανόδου που σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο Τόκυο, καθώς αισιοδοξία επικράτησε ότι οι δανείστριες θα βγουν κερδισμένες από την ανάκαμψη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο. Η Tokyo Star, με 32 καταστήματα, προσφέρει δάνεια σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις και αύξησε τις δανειοδοτήσεις σε ποσοστό 33% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Ο Ellis Short, αντιπρόεδρος της Lone Star, είχε πει πριν ένα χρόνο η εταιρεία θα πουλήσει το 25% της τράπεζας.

Ο Miki Tochio, εκπρόσωπος της Tokyo Star, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Ο Owen Blicksilver, εκπρόσωπος της Lone Star, έλειπε σε ταξίδι και δεν βρέθηκε για να κάνει κάποιο σχόλιο. Η εκπρόσωπος της Nikko Citigroup στο Τόκυο, Naomi Watanabe, αρνήθηκε επίσης να κάνει σχόλιο, όπως και ο εκπρόσωπος της Credit Suisse First Boston, στην πόλη, Isamu Kajinο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα