Kίνα: 16% η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 11:04

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 16% σημείωσε τον Αύγουστο η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα, μετά την αύξηση της παραγωγής αυτοκινήτων και χάλυβα, καθώς οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Honda Motor Co. και της Baoshan Iron & Steel Co., επεκτάθηκαν.

Η αύξηση, ήταν υψηλότερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτή θα είναι 15,7%, μετά από αύξηση 16,1% πριν από ένα χρόνο, τον Ιούλιο. Η παραγωγή αυτοκινήτων αναρριχήθηκε κατά 46% και των προϊόντων χάλυβα κατά 28%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας στο Web site της στο Πεκίνο.

Η βιομηχανική επέκταση στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, η οποία έχει αναπτυχθεί με ρυθμό μεγαλύτερο του 9% για οκτώ συνεχόμενα τρίμηνο, βοηθά τον πρόεδρό της Wen Jiabao, να επιτύχει τον στόχο δημιουργίας 9 εκατ. θέσεων εργασίας φέτος. Εκθέσεις αυτήν την εβδομάδα, έδειξαν, ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε τον Αύγουστο, οι λιανικές πωλήσεις ήταν οι τρίτες υψηλότερες σε επίπεδα ρεκόρ και οι εξαγωγές αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Η παραγωγή στην Κίνα, την έβδομη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, αναπτύσσεται πέντε φορές ταχύτερα απ ό,τι η αντίστοιχη των ΗΠΑ και με διπλάσιο ρυθμό της παραγωγής στην Ινδία. Τον περασμένο μήνα η αξία της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας ήταν 597 δισ. γιουάν, η δεύτερη υψηλότερη σε επίπεδα ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα