Συνέδριο για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού

Στις 17 και 18 Οκτωβρίου
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 11:06
UPD:11:09

Η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού και η ανάγκη επανατοποθέτησης του τουριστικού μας προϊόντος θα απασχολήσουν το 4ο Συνέδριο «Τουρισμός και Ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2005, στην Αθήνα.

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και ο ρόλος του τουρισμού είναι το θέμα που θα αναπτυχθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Δ. Σιούφα κατά το εναρκτήριο δείπνο.

Τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δ. Αβραμόπουλος θα αναφερθεί στις στρατηγικές επιλογές του ελληνικού τουρισμού για την ερχόμενη περίοδο.

Στη συνέχεια και κατά την πρώτη ενότητα, θα συζητηθούν η ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια τουριστική αγορά και οι κατευθύνσεις πολιτικής για τουριστικούς προορισμούς και επιχειρήσεις.

Στη δεύτερη ενότητα, θα αναλυθεί η περίπτωση του Algarve – Πορτογαλία στο πλαίσιο της επανατοποθέτησης τουριστικών προορισμών και θα συζητηθούν στρατηγικές και μεθοδολογίες για αντίστοιχες δράσεις στη χώρα μας.

Τέλος, κατά την τρίτη συνεδρία, η συγκριτική ανάλυση της ανταγωνιστικότητας 15 τουριστικών προορισμών από 6 χώρες της Μεσογείου θα παρουσιαστεί ως αποτέλεσμα της έρευνας που ολοκληρώνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, το Turkish Tourism Investors Association, το Egyptian Tourism Federation, το Dubrovnik & Neretva County Tourist Board και το Spanish Confederation of Hotels and Tourism Enterprises με τον συντονισμό της εταιρείας συμβούλων THR Barcelona.

Οι ομιλητές του Συνεδρίου προέρχονται από 11 χώρες (Ελλάδα, Αγγλία, Ισπανία, Τουρκία, Αίγυπτος, Κροατία, Κύπρος, Νότια Αφρική, Σουηδία, Γερμανία, Πορτογαλία), εκπροσωπώντας εθνικούς οργανισμούς τουρισμού, πολυεθνικές εταιρείες, ενώσεις και συμβούλους επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα