Το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων 2005 - 2008

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 14:47

Η αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, η αύξηση της παραγωγικότητας, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η αύξηση της απασχόλησης και η προώθηση δράσεων που θα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, είναι οι πέντε προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση με το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων για το χρονικό διάστημα 2005-2008.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, παρουσιάζοντας σήμερα το προσχέδιο του Εθνικού Προγραμμάτος Μεταρρυθμίσεων, "οι προτεραιότητες αυτές αποτελούν την απάντηση σε αυτούς που λένε ότι προχωρούμε χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα και χωρίς στόχους". Εχουμε, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι αποβλέπουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη βελτίωση του επιπέδου ζωής.

Επίσης ο υπουργός είπε ότι περιμένει τις υπεύθυνες θέσεις των κομμάτων και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι "δεν μας αξίζει η θέση του ουραγού, στην οποία μας καταδίκασαν οι αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος . Δεν μας αξίζει η θέση του οραγού, στην οποία μας καταδίκασε η αναβλητικότητα, η στασιμότητα και η αβελτηρία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Δεν μας αξίζει η θέση του οραγού, στην οποία μας καταδίκασε η αναποτελεσματικότητα και η αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης".

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμα ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων αντανακλά την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, παράλληλα με την αποκατάσταση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, να επιταχύνει το ρυθμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να επισπεύσει την υλοποίηση των στόχων της στρατηγικής της Λισαβόνας και πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις όλων των υπουργείων κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα