Δυναμική εκκίνηση στο Χ.Α.

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 11:01
UPD:11:03
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Mε σημαντικά κέρδη εκκινεί στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιχειρώντας να ανακτήσει μέρος των χθεσινών, ισχυρών απωλειών και να αποτρέψει τη διολίσθηση στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10.59), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,053% στις 554,28 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 2,39% στις 155,12 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 6,77 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 40, πτωτικά έξι, ενώ οκτώ παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός δείκτης κινείται ανοδικά κατά 4,72% στις 34,14 μονάδες, με την Attica Bank να συνιστά τη μοναδική τράπεζα, η οποία σημειώνει πτώση (1,14%). Η Eurobank ενισχύεται κατά 4,98%,  η Τρ. Πειραιώς κατά 5,88%, η Alpha Bank κατά 3,74% και η Εθνική κατά 7,05%.

Στο ταμπλό, ξεχωρίζει η άνοδος 5,27% της Grivalia Properties, με τη μετοχή της Ελλάκτωρ να ενισχύεται κατά 4%. Κέρδη άνω του 3% εμφανίζουν οι μετοχές των ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίου, ΟΛΠ και ΟΤΕ.

Ανοικτό αφήνει το ΤΑΙΠΕΔ το ενδεχόμενο να παραταθεί η χρονική διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Cosco προκειμένου να επιτύχει αύξηση του τιμήματος για την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Όπως δηλώνουν πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, αύριο συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να εξεταστεί η βελτιωμένη πρόταση της Cosco. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να κρατήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει διαπραγμάτευση μέσω διαρροών και δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση ότι το ΔΝΤ έχει εκφράσει ενστάσεις για την πρόταση της κυβέρνησης ως προς το ασφαλιστικό, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη θέση του ζητώντας να γίνει σαφές από την πλευρά του Ταμείου, αν οι διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες είναι επίσημες και προέρχονται από το ΔΝΤ ή πρόκειται για δημοσιογραφικές διαρροές.

Τη συνέχιση της προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος προς τις εταιρείες Μυτιληναίος  και Αλουμίνιον Ελλάδας αλλά και την παύση των απειλών εκ μέρους της ΔΕΗ  για διακοπή της προμήθειας, αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατόπιν της προσφυγής των δύο εταιρειών εναντίον της Επιχείρησης. Παράλληλα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεσμεύεται για την αποσαφήνιση του πλαισίου συνεργασίας των δύο εταιρειών αλλά και για τη διασφάλιση των συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην αγορά.

Ως ένα «πρώτο βήμα» χαρακτηρίζει την κατάρτιση 50 Ελλήνων φοροελεγκτών στη Γερμανία ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, ο οποίος σε συνέντευξη στη «Ν» τονίζει ότι εφόσον το ζητήσουν οι ελληνικές αρχές προτίθεται να στείλει κλιμάκιο Γερμανών ειδικών για επιτόπιες συμβουλές στην Ελλάδα. «Δείχνουμε στους φοροδιαφεύγοντες ότι οι ερευνητές μας πραγματικά εργάζονται για τον εντοπισμό τους» και «δίνουμε κίνητρα στους φοροελεγκτές μας» αναφέρει χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τις βασικές κατευθύνσεις στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στη χώρα του.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα