Σήμα εκκίνησης δίνει ο ΟΠΑΠ για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Νέα γκάμα: Την Παρασκευή η πρεμιέρα των ελληνικών αγώνων - Διαθέσιμες από σήμερα οι ξένες κούρσες
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 14:40
UPD:15:21
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Με πάνω από 300 πρακτορεία ξεκινά την «κούρσα» του ιπποδρομιακού στοιχήματος ο ΟΠΑΠ.

Από την έντυπη έκδοση

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

Σε κανονική ροή μπαίνει από αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα της θυγατρικής του ΟΠΑΠ, Ιπποδρομίες Α.Ε. H εταιρεία είναι έτοιμη να κάνει το ντεμπούτο της στην ελληνική ιπποδρομιακή κοινότητα την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου με την πρεμιέρα των ελληνικών ιπποδρομιών. Παράλληλα από αυτή την εβδομάδα ξεκινά και η νέα γκάμα στοιχηματισμού με τις ιπποδρομίες Αγγλίας, Νότιας Αφρικής και Γαλλίας.

Ο ΟΠΑΠ κάνει λόγο για δυναμικό ξεκίνημα και από την πλευρά της Ιπποδρομίες Α.Ε. επισημαίνεται πως «ήρθε η ώρα που θα αποδώσουν καρπούς οι κοπιώδεις προσπάθειες της εταιρείας, η οποία σε χρόνο ρεκόρ άλλαξε σελίδα στον ιππόδρομο». Ηδη περισσότερα από 300 πρακτορεία του ΟΠΑΠ υπέγραψαν και παρέλαβαν τον εξοπλισμό ειδικών αποκωδικοποιητών για την προβολή στις οθόνες των αγώνων, των στατιστικών στοιχείων καθώς και όλου του πληροφοριακού υλικού για κάθε κούρσα. Στόχος είναι να διπλασιαστούν τα πρακτορεία που θα διαθέτουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό εντός του 2016. Ο στοιχηματισμός θα πραγματοποιείται μέσω των τερματικών με τα οποία ήδη παίζεται το «Πάμε στοίχημα» και ήδη στα 30 πιο εμπορικά πρακτορεία έχει τοποθετηθεί επιπλέον τερματικό, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα οι παίκτες.

Αναλυτικά από σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, η νέα γκάμα στοιχηματισμού ξεκινά με τις ιπποδρομίες Αγγλίας, Νότιας Αφρικής και Γαλλίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, για πρώτη φορά θα δοθεί στους παίκτες η ευκαιρία που δεν είχαν μέχρι σήμερα, όχι μόνο να παρακολουθούν τα μεγάλα διεθνή ιπποδρομιακά γεγονότα της Αγγλίας και της Νότιας Αφρικής, αλλά και να στοιχηματίζουν απευθείας σε αυτά, διεκδικώντας έτσι υψηλά κέρδη.

Αναλυτικά τα ποσά που θα συγκεντρώνονται από τους παίκτες στην Ελλάδα θα συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό ποσό που στοιχηματίζεται στο εξωτερικό για την ίδια κούρσα (common pool), με αποτέλεσμα ο παίκτης στη χώρα μας να συμμετέχει στη διεκδίκηση σημαντικού ύψους κερδών. Οπως σημειώνεται από την εταιρεία, αν το ποσό αυτών των ιπποδρομιών συγκεντρωνόταν αποκλειστικά από παίκτες στην Ελλάδα θα ήταν σαφώς μικρότερο, όπως και τα κέρδη που αναλογικά θα διανέμονταν στους νικητές.

Σε αυτή την κατηγορία αναμένεται να προστεθούν σύντομα και οι γαλλικές ιπποδρομίες για τις οποίες προς το παρόν ο στοιχηματισμός πραγματοποιείται με βάση τα ποσά που συγκεντρώνονται από παίκτες στην Ελλάδα.

Η διοίκηση της Ιπποδρομίες Α.Ε. επισημαίνει πως οι νέες στοιχηματικές επιλογές θα επαναφέρουν στο προσκήνιο το άθλημα και τη ζωή στην ιπποδρομιακή κοινότητα, η οποία θα ακμάσει ξανά. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το αμέσως προσεχές διάστημα δρομολογούνται αρκετές κινήσεις για τον εμπλουτισμό των παιχνιδιών και των δυνατοτήτων στοιχηματισμού των παικτών. Να σημειωθεί πως έχει αυξηθεί επίσης ο αριθμός των αλόγων, μετά την εισαγωγή 36 καθαρόαιμων και της δημοπρασίας τους από τον ΟΠΑΠ.

Παράλληλα έχουν αναβαθμιστεί οι εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο, ενώ ακολουθείται νέα πολιτική εφαρμογής των κανόνων που ορίζει το υπεύθυνο παιχνίδι. Οπως σημειώνεται από την εταιρεία, έγινε αναμόρφωση του στίβου των ιπποδρομιακών αγώνων για την ασφαλή διεξαγωγή των ιπποδρομιών, κατόπιν εφαρμογής εξειδικευμένης τεχνικής και τοπογραφικής μελέτης.

Πλέον λειτουργεί ο εσωτερικός στίβος, που ήταν κλειστός για έξι μήνες, για την καθημερινή προπόνηση και προετοιμασία των αλόγων. Τα φώτα του εσωτερικού στίβου είναι πλέον ανοιχτά μια ώρα νωρίτερα απ ό,τι στο παρελθόν, στις 6.45 κάθε πρωί, ενώ ο στίβος ήταν ανοικτός και την Πρωτοχρονιά αλλά και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής των εσωτερικών χώρων, του χώρου στοιχηματισμού, καθώς και οι αλλαγές στις καλωδιώσεις. Επιπλέον προχωρούν οι εργασίες για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, καθώς και της διαμόρφωσης πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο. Σύμφωνα με τη διοίκηση, στόχος της Ιπποδρομίες Α.Ε. είναι να προβεί στη συνολική αναδιαμόρφωση και συντήρηση του στίβου όταν διακοπεί η αγωνιστική δραστηριότητα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της προκειμένου να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας αποκρατικοποίησης.

Εκτιμήσεις

Προπονητές, αναβάτες και εν γένει η ιπποδρομιακή κοινότητα, καθώς και όλη η ομάδα της Ιπποδρομίες Α.Ε. δηλώνουν έτοιμοι για τις αναμετρήσεις που έρχονται στις κούρσες και θεωρούν δεδομένο ότι το κοινό του ιπποδρόμου όχι μόνο θα επιστρέψει στις κερκίδες αλλά και θα διευρυνθεί σημαντικά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα