Στο ΣτΕ ο ΟΠΑΠ για την επιβολή ειδικού τέλους

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 10:29
UPD:19:05
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Να «παγώσει» προσωρινά η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία επιβλήθηκε το ειδικό τέλος 0,05 λεπτών του ευρώ ανά στήλη σε κάθε παιχνίδι του ΟΠΑΠ, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο ΟΠΑΠ, η, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ και πράκτορες του ΟΠΑΠ.

Στην προσφυγή τους ζητούν από τους συμβούλους Επικρατείας να αναστείλουν και να ακυρώσουν την επίμαχη υπουργική απόφαση, επισημαίνοντας ότι η επιβολή του εν λόγω τέλους που επιβαρύνει τους παίκτες και αποδίδεται από τον ΟΠΑΠ στο Δημόσιο, είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ υπογραμμίζουν ότι είναι αδύνατη η άμεση τεχνολογική προσαρμογή του λογισμικού συστήματος των ηλεκτρονικών  μηχανημάτων του ΟΠΑΠ για τον υπολογισμό του τέλους.

Ο ΟΠΑΠ μάλιστα, τονίζει ότι εξαιτίας της επιβολής του τέλους θα αναγκαστεί να  σταματήσει ορισμένα παιχνίδια, με συνέπεια να υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη.

Παράλληλα, υποστηρίζει  ότι στην πραγματικότητα  δεν πρόκειται για ειδικό τέλος, αλλά για νέο φόρο, καθώς δεν επιβάλλεται σε όλα τα τυχερά  παιχνίδια, αλλά μόνο σε αυτά του ΟΠΑΠ.

Newsroom naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα