Βραζιλία: Μείωση των επιτοκίων από τα υψηλότερα δύο ετών

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 07:58

ΣΤΗ μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, από τα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών, με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ν. Αμερικής, προχώρησε η Βραζιλία.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Henrique Meirelles και τα μέλη του συμβουλίου της, ψήφισαν ομόφωνα για τη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, στο 19,5%. Η μείωση των επιτοκίων είναι η πρώτη μέσα σε 17 μήνες και γίνεται μετά από εννέα αυξήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2004, γεγονός, που περιόρισε την άνοδο του πληθωρισμού.

Η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ν. Αμερικής υποχώρησε μετά την αύξηση των επιτοκίων, η οποία έκανε τη Βραζιλία να έχει τα υψηλότερα επιτόκια μεταξύ των 45 κεντρικών τραπεζών που παρακολουθεί το Bloomberg. Η κυβέρνηση της χώρας προβλέπει περιορισμό της ανάπτυξης στο 3,4% φέτος από 4,9% που ήταν το προηγούμενο έτος.

Η μείωση του ετήσιου πληθωρισμού στα χαμηλότερα επίπεδα 15 μηνών και στο 6%, επέτρεψε στους κεντρικούς τραπεζίτες να αρχίσουν τη μείωση των επιτοκίων, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα