Popolare Italiana: Πουλά μερίδιο της Antonveneta στην ABN Amro

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 09:51

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την πώληση του μεριδίου, που κατέχει στην Banca Antonveneta SpA προς την ABN Amro Holding NV, αξιολογώντας την Antonveneta στα 7,6 δισ. ευρώ (9,3 δισ. δολ.) και καθιστώντας νικήτρια την ολλανδική τράπεζα σε έναν διαγωνισμό προσφορών, που ξεκίνησε τον Απρίλιο, έκλεισε η Banca Popolare Italiana.

Η πώληση του 29,5%, προς 26,50 ευρώ ανά μετοχή θα εξαρτηθεί από τους Ιταλούς δικαστές με την αποδέσμευση του μεριδίου, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση που έστειλε αργά χθες η Popolare Italiana.Τον περσμένο μήνα, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Popolare Italiana, ετέθησαν σε διαθεσιμότητα, καθώς οι αρχές άρχισαν να ερευνούν για πιθανή παραβίαση των νόμων στην προσφορά.

Η ABN Amro, με εκτελεστικό διευθυντή τον Rijkman Groenink, θα ανεβάσει το μερίδιό της στο 59.5%.

Η προσφορά της Popolare Italiana κατέρρευσε μετά την υποψία των δικαστικών λειτουργών για παρανομίες, που μεγέθυναν την αξία των μετοχών της Antonveneta τον Ιούλιο. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, Antonio Fazio, ο οποίος ελέγχει τις συγχωνεύσεις, αντιμετωπίζει τα αιτήματα της ιταλικής κυβέρνησης να παραιτηθεί, καθώς η τελευταία ισχυρίζεται ότι ο Fazio ευνόησε την προσφορά της Popolare Italiana.

Η πώληση του μεριδίου προγραμματίστηκε να ολοκληρωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Popolare Italiana.

H Antonveneta, που εδρεύει στην Πάντοβα της Ιταλίας, θα δώσει στη μεγαλύτερη ολλανδική τράπεζα, ABN Amro, με έδρα το Αμστερνταμ, 1,5 εκατ. πελάτες στην πιο ελκυστική αγορά καταναλωτικής πίστης της Δυτικής Ευρώπης.

Η ABN Amro, η οποία ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι περιμένει το δεύτερο εξάμηνο μείωση των καθαρών της κερδών, προσπαθεί να κάνει εξαγορές, καθώς αγωνίζεται να διατηρήσει την ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα