Hermes: 12% υψηλότερα κέρδη το α' εξάμηνο

Μετά την αύξηση της ζήτησης για φουλάρια και ενδύματα που σχεδίασε ο Gaultier
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 10:06

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 12%, το πρώτο εξάμηνο του έτους, εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Hermes International SCA, της εταιρείας που κατασκευάζει τις τσάντες Kelly and Birkin, καθώς η μεγαλύτερη διαφήμιση τόνωσε τη ζήτηση για τα μεταξωτά φουλάρια της εταιρείας και για τα ρούχα που σχεδίασε ο Jean-Paul Gaultier.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 109,1 εκατ. ευρώ (133,4 εκατ. δολ.) το πρώτο εξάμηνο του 2005, από 97,4 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos». Πέντε οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν κατά μέσον όρο ότι τα κέρδη της Hermes θα ανήρχοντο σε 105 εκατ. ευρώ.

Η Hermes ξοδεύει περισσότερα σε διαφημίσεις, προκειμένου να εκμεταλλευθεί την έξαρση της ζήτησης για ρούχα και αξεσουάρ πολυτελείας, η οποία επίσης ώθησε ανοδικά τα κέρδη και των ανταγωνιστριών της, συμπεριλαμβανομένης της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA και της PPR SA, που έχει τα είδη Gucci. Παρά την υψηλή ζήτηση η αύξηση των πωλήσεων κατά 6% των πρώτο εξάμηνο της Hermes ήταν χαμηλότερη της συνολικής αύξησης 9% που σημείωσε ο κλάδος των ειδών πολυτελείας σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

Οι πωλήσεις θα αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό το δεύτερο εξάμηνο απ΄ό,τι το πρώτο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Hermes. Τα λειτουργικά κέρδη το πρώτο εξάμηνο αναρριχήθηκαν στα 171,2 εκατ. ευρώ, από 151,7 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Hermes, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 22%, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 6,66 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της LVMH , την ίδια χρονική περίοδο, σημείωσαν άνοδο 20%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα