Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 10:53

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες ανοδικά 0,24%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα €194εκ. (-8%). Μετά από πέντε συνεχείς συνεδριάσεις με απώλειες, ο Γενικός Δείκτης ανέκαμψε χθες, καθώς ορισμένες δεικτοβαρείς μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ανέκτησαν χαμένο έδαφος… Αναμένουμε συσσώρευση τιμών στα τρέχοντα επίπεδα».

Emporiki Investment Bank: « Η αβεβαιότητα στις διεθνής αγορές συνεχίζεται και συνεπώς το αγοραστικό ενδιαφέρον ενδέχεται να είναι περιορισμένο. Αναμένουμε πτωτικές τάσεις, με τον ΓΔ να κλείνει σε χαμηλότερα επίπεδα».

Aspis Bank: «Η νέα άνοδος των τιµών του πετρελαίου οδήγησε σε διόρθωση τις αµερικανικές µετοχές. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να επηρεαστούν αρνητικά, και θεωρούµε ότι κάτι ανάλογο θα συµβεί και στο Χ.Α. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι µετοχές του ΟΤΕ, των τραπεζών και της Intracom».

Fortius Finance: «Αντιστροφή ρόλων είχαμε στη χθεσινή συνεδρίαση σε σχέση με τις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας, με τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση να κατοχυρώνουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών και την υψηλή κεφαλαιοποίηση να αντιδρά ανακλαστικά.

»Στα αρνητικά της χθεσινής συνεδρίασης μπορούμε να τοποθετήσουμε αφενός τη νέα υποχώρηση της τιμής της μετοχή του ΟΤΕ (βρίσκεται 3.29% χαμηλότερα από την τιμή του placement του 10% των μετοχών) και αφετέρου την υποχώρηση της συναλλακτικής δραστηριότητας σε μια ανοδική συνεδρίαση.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα, ελέω σημαντικής αντίδρασης στη μετοχή του ΟΤΕ και επέκτασης του υφιστάμενου αγοραστικού ενδιαφέροντος από τις μετοχές της Εθνικής και Εμπορικής Τράπεζας στις υπόλοιπες μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Το ενδιαφέρον των ξένων αγορών αναμένεται να περιστραφεί γύρω από την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια (εκτιμούμε ότι δεν θα προχωρήσει στη μεταβολή τους) και στον πληθωρισμό του Αυγούστου στις ΗΠΑ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα