Κασιμάτης: Δημιουργία προϋποθέσεων για επενδύσεις σε νέους τομείς

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 18:04

Την ανάγκη δημιουργίας των προϋποθέσεων για νέες βιώσιμες και κερδοφόρες επενδύσεις όχι πλέον στους παραδοσιακούς χώρους, αλλά σε νέους παραγωγικούς τομείς, επισήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) κ. Γιώργος Κασιμάτης, μιλώντας στην γενική συνέλευση των μελών της Ενωσης.

Οπως είπε, αυτό μπορεί να γίνει αξιοποιώντας αποτελεσματικά -με τη βοήθεια ξένων κεφαλαίων και επαναπατριζόμενων κερδών- τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Ανάμεσα σ' αυτά είναι η ακριβότερη, αλλά ποιοτικά ανώτερη εργασία, τα οφέλη από τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας σε ορισμένους κρίσιμους κλάδους, οι διεθνείς τάσεις για κατανάλωση περισσότερων οικολογικών προϊόντων και η πολυδιάστατη αξιοποίηση μιας μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο κ. Κασιμάτης αναφέρθηκε στο φαινόμενο μετανάστευσης ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει πολιτική για να επαναφέρουμε τις επιχειρήσεις αυτές στη χώρα μας.

Ο κ. Κασιμάτης κατέληξε, τονίζοντας «Το γεγονός ότι το κράτος - επιχειρηματίας απέτυχε παταγωδώς, δεν σημαίνει ότι αυτόματα η σημερινή ιδιωτική πρωτοβουλία θα πετύχει οπωσδήποτε. Αυτό ακριβώς αποτελεί τη μεγάλη αγωνία όλων μας, αλλά συγχρόνως και το μεγάλο στοίχημα των καιρών μας. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συνθήκες, που θα επιτρέψουν σε μια αναζωογονημένη ιδιωτική επιχείρηση να πάρει την πρωτοβουλία για ανάπτυξη και να πετύχει ουσιαστικά αποτελέσματα».

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα