Σιούφας: Διευρυμένο ορίζοντα αποκτά η οικονομική διπλωματία

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 18:13

Διευρυμένο ορίζοντα αποκτά η οικονομική διπλωματία της Ελλάδας, αφού, πέραν των αγορών της ΝΑ Ευρώπης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται το τελευταίο διάστημα και στην περιοχή της Μεσογείου, ενόψει ιδίως της προοπτικής για τη δημιουργία Ευρωμεσογειακής Ζώνης Ελευθέρου Εμπορίου έως το 2010.

Την ένθερμη υποστήριξη της ευρωμεσογειακής εταιρικής σχέσης μετέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, κατά την ομιλία του στο γεύμα του 1ου διεθνούς επιχειρηματικού φόρουμ, που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη η Helexpo και ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Οπως τόνισε ο υπουργός, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στη Ρόδο, την Ευρωμεσογειακή Συνδιάσκεψη Βιομηχανίας και Εμπορίου των 25 χωρών της ΕΕ και των 10 της Μεσογείου. Τη διοργάνωση παραχώρησε στη χώρα μας η φιλανδική κυβέρνηση, που θα ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. στο δεύτερο εξάμηνο 2006.

Ο κ. Σιούφας υπενθύμισε ακόμη ότι στις 25/10 θα υπογραφεί στην Αθήνα ιδρυτική συνθήκη για την ενεργειακή κοινότητα της ΝΑ Ευρώπης. Συμπλήρωσε ότι σε λίγες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ξένους επιχειρηματίες, ο κ. Σιούφας τους διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα παρέχει τη δυνατότητα ανάληψης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών μεγάλης κλίμακας σε τομείς όπως: αξιοποίηση Ολυμπιακών υποδομών, τουριστική βιομηχανία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας-ενεργειακές υποδομές, εμπόριο, μεταφορές, επικοινωνίες-πληροφορική και ναυτιλία.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα